Renault, FCA ile Görüşmelere Yeniden Başlamak için Nissan’daki Hissesini Azaltabilir

Ototeknikveri     08 Ağustos 2019 05:01

Renault, Fiat Chrysler ile birleşme görüşmelerine yeniden başlamak için Nissan’daki hisselerini azaltmayı düşünüyor.

Renault, FCA ile Görüşmelere Yeniden Başlamak için Nissan’daki Hissesini Azaltabilir
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Wall Street Journal, firma içinden bir yazışmayı ve konuyla ilgili bilgisi olan bazı kişileri kaynak göstererek, Renault’nun Nissan’daki %43.4 olan hissesini azaltacağını öne sürdü. Nissan ya da Renault şu ana kadar haberle ilgili yorum yapmazken, Renault’nun bu kararı uygulaması halinde firmada %15 hissesi bulunan Fransa hükümetinin de onayını alması gerekecek.

 

Nissan ve Renault arasındaki ilişki uzun zamandır sallantıda. Nissan daha büyük bir şirket olduğu halde, Renault’da sadece %15 hisseye sahip ve oy hakkı yok. Nissan, Renault ve FCA arasındaki bir birleşmenin ittifak içindeki kendi rolünü azaltacağından endişe ediyor ve birleşmeyi desteklemekte çekimser kalıyor. Fransız hükümeti Nissan’ı bu konuda ikna edene kadar FCA birleşme teklifini geri çekmişti.

Anlaşmanın geri çekilmesinden hemen sonra Renault – Nissan İttifakı’nın geleceği ve yapısıyla ilgili tartışmaların da başladığı iddia ediliyor. Bu tartışmalar az sayıda yönetici, yönetim kurulu üyesi ve firmaların avukatları arasında devam ediyor.

 

Olaya yakın kaynaklar görüşmelerin hala erken aşamalarda olduğunu belirtiyor ancak 12 Temmuz tarihli bir şirket içi e-postada Renault ve Nissan arasında ittifakın yapısının değişmesi konusunda Eylül ayında bir iyi niyet anlaşması imzalanabileceği yazıyor.

 

FCA yöneticisi Mike Manley geçtiğimiz günlerde FCA ve Renault arasındaki bir birleşmenin iki firmaya da faydası olacağını ve çok iyi bir fırsat olduğunu belirtmişti.

Son Güncelleme : 09 Ağustos 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo