Audi Frankfurt'ta Altı Yeni RS Modeli Tanıtacak

Ototeknikveri     08 Ağustos 2019 09:58

Audi, RS 2 Avant'ın 25. yılını kutluyor. Firma bu kapsamda yakında Frankfurt'ta tanıtacağı altı yeni RS modelinin teaser'ını yayınladı.

Audi Frankfurt'ta Altı Yeni RS Modeli Tanıtacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Otomobil üreticisi modellerin özellikleriyle ilgili ağzını çok sıkı tutuyor, ancak ilk iki model RS6 Avant ve RS7 Sportback gibi görünüyor.

 

Her iki modelin de önümüzdeki ay Frankfurt Otomobil Fuarı'nda tanıtılması bekleniyor. Yeni modellerde 641 hp (478 kW / 650 PS) güç çıkışı üretebilen çift turbo 4.0 litrelik V8 motor kullanıldığı söyleniyor. Önceki casus fotoğraflar, agresif bir ön cephe, spor ayarlı bir süspansiyon ve yüksek performanslı bir fren sistemi ile desteklenen büyük tekerlekler gösteriyordu. Ayrıca çift egzoz ve mütevazı şekilde revize edilmiş iç kısımda bol miktarda karbon fiber yüzeyler olacak.

 

Aşağıya doğru indiğimizde, sonraki iki model RS Q3 ve RS Q3 Sportback olabilir. Her ikisi de, yaklaşık 414 hp (309 kW / 420 PS) güç çıkışı üreten turboşarjlı 2.5 litrelik beş silindirli bir motora sahip olacak. Motorun standart bir quattro dört tekerlekten çekiş sistemine güç sağlayan çift debriyajlı şanzımana bağlanacağı söyleniyor.

 

Beşinci model, grubun en gizemli olanı ancak farları, güncellenen A4 ve S4'te kullanılanlara benziyor. Bu model RS4 Avant olabilir.

 

Casus fotoğrafçılar bu yaz başlarında güncellenen modelin fotoğraflarını çekti ve muhtemelen 444 hp (331 kW / 450 PS) güç çıkışı ve 600 Nm tork geliştiren tanıdık bir çift turbo 2.9 litre V6 motor kullanacak. Mevcut model bu donanımla 4.1 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkabiliyor, azami hız ise 280 km/s.

 

Son model ise RS Q8. Bu otomobilde 641 hp (478 kW / 650 PS) güç çıkışıyla çift turbo 4.0 litrelik V8 motor bulunması bekleniyor. Bu, Lamborghini Urus ile aynı güç çıkışı, bu yüzden Audi'nin Lamborghini motoru kullanabileceği yönünde bazı söylentiler var.

 

Audi bu konuda sessiz kalırken, şirketin daha önce de belirttiği gibi yakında modelleri göreceğiz. Bu yıl iki “tamamen yeni RS modeli” de dahil olmak üzere toplamda altı farklı yenilenmiş ürün olacak.

Son Güncelleme : 09 Ağustos 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo