Bu Teknolojiyle Eski Dizel Aracınızı Elektrikliye Dönüştürebileceksiniz!

Ototeknikveri     08 Ağustos 2019 10:17

Fransa merkezli Transition-One adlı girişim, donanım iyileştirme teknolojisiyle eski dizel otomobilleri elektrikliye dönüştürüyor. Böylece elektrikli otomobillerin yaygınlaşmasının önündeki en önemli engellerden olan yüksek fiyatlar sorun olmaktan çıkabilir.

Bu Teknolojiyle Eski Dizel Aracınızı Elektrikliye Dönüştürebileceksiniz!
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Fransız girişimi Transition-One, eski dizel araçlara sadece 8 bin 500 Euro maliyetle elektrik motoru, pil ve bağlantılı bir gösterge paneli ekleyen donanım iyileştirme teknolojisi uyguluyor.

 

2009 model bir Renault Twingo’yu 180 kilometre menzilli bir elektrikli araca dönüştürdüğü ilk prototipini gösteren Transition-One kurucusu Aymeric Libeau “Yeni bir elektrikli otomobile 20 bin Euro veremeyecek durumdaki insanlara ulaşmayı hedefliyorum. Avrupa’da en çok satılan modelleri elektrikliye dönüştürüyoruz.” dedi.

Dönüşüm bir gün bile sürmüyor

Libeau, bu yılın sonuna kadar Fransız ve Avrupalı düzenleyicilerden onay almayı umuyor. Ayrıca talep durumunu test etmek için Eylül ayında ön sipariş almaya başlayacak. Otomobil üreticileri, Avrupa’daki katı karbon salınımı düzenlemelerine uyabilmek için hızla elektrikli otomobil üretmeye çalışıyor. Fransa, Almanya gibi ülkelerde eski dizel araçları yasaklayan şehirlerin sayısı her geçen gün artıyor. Önümüzdeki on yıl içinde de çok daha fazla Avrupa şehri fosil yakıtlı otomobillere erişimi yasaklayacak.

 

Libeau’nun yöntemiyle dizel aracı elektrikliye dönüştürme işlemi 24 saatten daha kısa sürüyor. Dönüşüm şu anda Citroen C1, Peugeot 107, Fiat 500, Toyota Aygo, Twingo II ve Volkswagen Polo gibi modellere uygulanabiliyor.

Son Güncelleme : 14 Ağustos 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo