Elektrikli Mini Cooper SE 45.000 Sipariş Aldı

Ototeknikveri     16 Ağustos 2019 04:30

Mini, bazıları tarafından elektrikli otomobl akımına çok geç kaldığı için eleştirilmiş olabilir, ancak İngiliz markası iyi bir başlangıç yapmış gibi görünüyor.

Elektrikli Mini Cooper SE 45.000 Sipariş Aldı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

BMW'nin markası, 2020 Mini Cooper SE için şimdiden çok sayıda rezervasyon aldı. Mini Cooper SE proje yöneticisi Elena Eder, Almanya'nın FAZ gazetesine verdiği demeçte "Şimdiye kadar 45.000'den fazla rezervasyon aldık." dedi.

 

Mini'nin ilk seri üretim elektrikli aracı, 2020 yılının başlarında bayilere varacak ve kendisine bir erken üretim slotu ayırmak isteyen müşteriler şirketin web sitesine kaydolup depozito ödeyebiliyor. Örneğin, İngiltere'de 500 sterlin (yaklaşık 605 dolar) depozito müşterinin yeni Cooper SE'yi alan ilk kişiler arasında olmasını garanti ediyor.

 

Öte yandan, bu henüz Mini'nin tam 45.000 satış yaptığı anlamına gelmiyor, çünkü insanlar düşüncelerini değiştirebiliyor ve teslimat çok uzun sürerse geri ödeme talep edebiliyorlar. Cooper SE, İngiltere’deki Oxford tesislerinde 1 Kasım’da üretime girecek. Aynı günlerde gerçekleşecek İngiltere'nin epey uzayan Avrupa Birliği'nden ayrılma sürecinin sonlanması markayı ve yeni modelini de etkileyebilir. Elena Eder, Brexit’in “yıkıcı bir faktör” olduğunu kabul ederken, Mini’nin her olasılığa hazır olduğunu söylüyor.

 

Elektrikli şehir otomobili, İngiltere’de 27.900 sterlin, Almanya’da ise 32.500 Euro’dan başlayan fiyatlarla satılıyor. Mini Cooper SE, yanmalı motorlu modellerle aynı araç mimarisini kullanıyor ve aynı zamanda tanıdık bir stil de sunuyor.

 

Elektrikli otomobil, BMW i3 modeliyle paylaşılan ve bu modelle aynı 270 Nm anlık tork üreten 135 kW (184 PS / 181 hp) elektrikli motorla geliyor. Önden çekişli model, 235 - 270 km arasında bir sürüş mesafesi sağlayan 32,6 kWh lityum-iyon pile sahip.

Son Güncelleme : 19 Ağustos 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo