Kia Rio Hatchback'i Temel Alan Küçük Bir SUV Yapabilir

Ototeknikveri     16 Ağustos 2019 10:27

Kia ailesine Stonic'in yanı sıra satılacak yeni bir küçük SUV eklenebilir.

Kia Rio Hatchback'i Temel Alan Küçük Bir SUV Yapabilir
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Diğer birçok otomobil üreticisi gibi, Kia da SUV'lara ve crossover modellere olan artan talebin farkında ve Rio hatchback'i temel alan küçük bir SUV üretmenin satışlarını artırmanın bir yolu olabileceğine inanıyor.

 

Kia Avrupa'nın üretim planlama yöneticisi Autocar'a yaptığı açıklamada “SUV'ler yüksek ve düşük oturma pozisyonlu araçlar olarak ikiye ayrılacak mı, piyasayı kapsamak için dört ya da beş model çıkartmamız yeterli mi, bunların birisi elektrikli olmalı mı, bunun gibi şeyleri değerlendirme aşamasındayız.” dedi.

 

Kia Avrupa genel müdürü Emilio Herrera ise “Hiçbir şeye karar verilmedi, ancak Rio'yu temel alacak bu SUV şu anda masada değerlendirme aşamasında." diyor.

 

Eğer Kia Rio tabanlı bir SUV yapacaksa, yeni nesil Stonic'in serinin en altında bu modele yer açmak için biraz daha büyük bir şeye dönüşmesi mümkün. Böyle bir araç muhtemelen Rio mimarisini Xceed'nin sportif stiliyle harmanlayacak.

 

Bu arada Kia, Sportage'ın altında konumlanacak ve Honda HR-V, Mazda CX-3 ve Toyota C-HR ile rekabet edecek bir SUV olan yeni Seltos'a odaklandı.

 

Giriş seviyesi Seltos, 147 hp, 2.0 litrelik, doğal emişli, dört silindirli motorla ve CVT şanzımanla satılırken, serinin en üstünde 175 hp güç çıkışına sahip, 1.6 litrelik turbo benzinli motor bulunuyor. Bu motor 7 vitesli çift debriyajlı otomatik şanzımanla çalışıyor. Bazı pazarlarda ayrıca 134 hp güç çıkışına sahip 1.6 litre dizel motor seçeneği de olacak.

Son Güncelleme : 19 Ağustos 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo