Jaguar Land Rover, Gelecek Crossover Modellerinde BMW Platformu Kullanabilir

Ototeknikveri     18 Ağustos 2019 06:50

Jaguar, BMW kaynaklı bir platforma dayanabilecek iki yeni crossover üzerinde çalışıyor.

Jaguar Land Rover, Gelecek Crossover Modellerinde BMW Platformu Kullanabilir
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Hiçbir şey resmi değil, ancak modellerin gelişimin erken aşamalarında olduğu düşünülüyor ve 2025'e kadar gelmesi bekleniyor. Yine de crossover modeller resmi olarak onaylanmadığı için kesin olmaktan uzak.

 

Eğer gerçekleşirse, araçlardan birisinin geleneksel bir crossover, diğerinin bir crossover coupe olması bekleniyor. Potansiyel olarak, bu modeller yeni 1 Serisinin temelini oluşturan BMW'nin FAAR mimarisine dayanabilirler.

 

BMW ile Jaguar Land Rover arasındaki genişleyen ortaklığın yeni bir giriş seviyesi Land Rover modelinin önünü açabileceği düşünülüyor. Bu konuda çok az şey biliniyor, ancak böyle bir modelin Freelander adını alabileceği yönünde söylentiler var.

 

Autocar, konuyla ilgili haberinde yeni nesil Range Rover Evoque ve Land Rover Discovery Sport'un bir sonraki BMW X1 ve MINI Countryman ile "kardeş araçlar" olabileceğini de iddia ediyor.

 

Henüz netliğe kavuşmayan çok şey var ancak geçen ay Jaguar yeni bir giriş seviyesi crossover ile ilgili ipuçları vermişti. Bu kapsamda, modelin E-Pace'den “çok daha ucuz” olacağı ve A veya B-Pace olarak adlandırılabileceği belirtilmişti.

 

BMW kaynaklı bir platformu bu kadar çok modelde kullanma kararı bazı Jaguar Land Rover hayranlarına uymayabilir, ancak şirkete çok para kazandırabilir. FAAR mimarisi JLR'nin Premium Transverse Mimarisinden daha modern ve benzinli, hibrit ve elektrikli güç aktarma organlarının tamamını destekleyebiliyor. Ayrıca 4,2 metre ve 4,6 metre arasındaki uzunlukta modelleri destekleyebildiği için esnek bir mimari.

 

BMW ve Jaguar Land Rover bir anlaşmaya varacaklarsa, JLR daha küçük modellerini desteklemek için yepyeni bir mimari geliştirmek zorunda kalmayabilir. Tabii ki, bunu bekleyip göreceğiz.

Son Güncelleme : 19 Ağustos 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo