Fiat Yeni "500" Modelleri Ailesini Hazırlıyor

Ototeknikveri     19 Ağustos 2019 10:52

Fiat, şık şehir otomobili 500'ün popülaritesini yeni bir seriyle daha da artırmayı planlıyor.

Fiat Yeni "500" Modelleri Ailesini Hazırlıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Fiat Chrysler'in Torino tasarım merkezinde geçen ay Fiat CEO'su Oliver François liderliğindeki üst düzey toplantıda şehir otomobilleri ve bazı büyük otomobillere daha fazla odaklanma kararı alındı.

 

Olive François “Fiat'ın ikili bir görevi var. Kentsel hareketlilik bugün çok önemli olmakla birlikte, aynı zamanda aile taşımacılığı anlamına da geliyor. Özellikle Güney Avrupa'da bu şekilde. Gelecekteki ürün planımız için iki boyut arasında doğru dengeye ihtiyacımız var: Fiat 500 ailesi ve aile taşımacılığı. Büyük otomobiller, lüks otomobiller, sportif otomobiller önceliğimiz olmayacak. C-segmentinde [Ford Focus sınıfı] yer alacağız ama daha fazlası olmayacak. Tüm modeller 3.5 metre ve 4.5 metre arasında kalacaklar. Burası Fiat'ın oynayacağı yer. Daha fazla elektrikli otomobile ihtiyacımız var. Ve daha yüksek fiyatlar koyabileceğimiz kadar iyi görünen yeni 500 modellerine ihtiyacımız var.” diye konuştu.

Yeni serinin lideri elektrikli 500 modeli olacak. Bu modelin, mevcut modelin üç kapılı tasarımını terk ederek, BMW i3 ve klasik Mazda RX-8 gibi arkadan menteşeli kapılara sahip kompakt beş kapılı tasarımı benimsemesi bekleniyor. Ek olarak, Fiat 500X SUV seriden kaldırılacak ve yerine 500 Giardiniera station modelinin halefi gelecek.

Fiat ayrıca, 2021 yılında tanıtmak üzere Centoventi konseptinden esinlenen bir stile sahip olması planlanan yepyeni bir Panda modeli de tasarlıyor. Otomobilin piyasaya sürülmesinden iki yıl sonra tamamen elektrikli bir versiyon sunulacak. Planlar arasında olduğu söylenen bir diğer model ise, Jeep Renegade ve yakında çıkacak Alfa Romeo Tonale ile aynı platforma dayanan, küçük bir SUV şeklini alması beklenen ve Tipo'nun yerine geçecek bir model.

Son Güncelleme : 21 Ağustos 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo