2020 Skoda Kamiq Tüm Detaylarıyla Ortada

Ototeknikveri     20 Ağustos 2019 03:04

Skoda, Kamiq yarı kompakt crossover modelini Avrupa çapında piyasaya sürüyor, bu kapsamda firma modelden geniş bir fotoğraf galerisi yayınladı.

2020 Skoda Kamiq Tüm Detaylarıyla Ortada
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Tıpkı Scala hatchback gibi, MQB-A0 platformuna dayanan Kamiq, otomobil üreticisinin en küçük SUV'si, bu yüzden "şehir SUV'si" olarak tanımlanıyor.

 

Aktif, yaşam tarzı odaklı müşterileri hedef alan Kamiq, yerden yükseklik artışı (Scala'ya göre +39 mm) ve yükseltilmiş koltuk konumu gibi SUV avantajlarını kompakt otomobil çevikliğiyle birleştiriyor.

 

4241 mm uzunluğa, 1793 mm genişliğe ve 1553 mm yüksekliğe sahip Kamiq, Karoq ve Kodiaq'tan önemli ölçüde daha küçük, ancak bu, iç mekanının dar olduğu anlamına gelmiyor. Aksine, aslında otomobil üreticisi arkada sınıfında lider baş, dirsek ve diz boşluğu sunduğunu iddia ediyor.

 

Bagaj, tüm koltuklar yerindeyken 400 litre, asimetrik olarak bölünmüş (60:40) arka bank katlanmış durumdayken 1395 litre kapasiteye sahip. Ön yolcu koltuğu da katlanabiliyor ve 2447 mm uzunluğa kadar büyük eşyaların taşınmasını sağlıyor. Kabindeki çeşitli saklama bölmeleri de ekstra 26 litre depolama alanı sunuyor.

 

Avrupa'da 2020 Kamiq, üç ve dört silindirli üç adet TSI benzinli motor ve 95 PS (94 hp) ile 150 PS (148 hp) arasında değişen güç çıkışlarıyla 1,6 litre TDI dört silindirli dizel seçeneğiyle sunulacak. CNG (sıkıştırılmış doğal gaz) ile çalışan 90 PS (89 hp) 1,0 litrelik G-Tec üç silindirli motor seçeneği de bulunuyor. Şanzıman seçenekleri beş veya altı vitesli manuel şanzımanları ve yedi vitesli bir DSG çift debriyajlı seçeneği içeriyor. Güç aktarma sistemi kombinasyonundan bağımsız olarak, önden çekişli sürüş sistemi tek seçenek.

 

İsteğe bağlı olarak Kamiq, Sürüş Modu Seçimi'ni kullanarak Normal ve Spor sürüş özellikleri sunan 10 mm daha düşük Spor Şasi Kontrolü ile donatılabiliyor.

 

Standart özellikler arasında LED farlar ve arka lambalar, tavan rayları, 16 inç alaşım jantlar, yüksekliği ayarlanabilir sürücü koltuğu, üçüncü nesil modüler multimedya sisteminden 6.5-inç dokunmatik ekranlı Swing multimedya arayüzü, 3.5 inç gösterge paneli ekranı, dahili LTE eSIM ve bazı “Simply Clever" özellikleri bulunuyor.

 

Güvenlik ekipmanı dokuz adede kadar hava yastığı, Şerit Yardımı, Şehir Acil Durum Frenli Ön Yardım, Öngörülü Yaya Koruması ve Zincirleme Kaza Önleme Freni'nden oluşuyor. ?2020 Kamiq’in fiyatları, giriş seviyesi Active için Almanya'da 17.950 Euro'dan başlıyor. Teslimatlar yıl sonunda başlayacak.

Son Güncelleme : 21 Ağustos 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo