Rolls-Royce Elektrikliye Geçmek İçin Doğru Zamanı Bekliyor

Ototeknikveri     20 Ağustos 2019 11:50

Rolls-Royce, 102EX konseptini 2011'de tanıtmıştı, ancak şirket hala bir elektrikli araç piyasaya sürmedi.

Rolls-Royce Elektrikliye Geçmek İçin Doğru Zamanı Bekliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Bu çok şaşırtıcı değil, ama Bentley elektrifikasyon planları konusunda her zaman daha açık ve cesur oldu. Bu yılın başlarında, şirket tüm modellerinin 2023 yılına kadar hibrit güç aktarım sistemi ile sunulacağını ve ilk elektrikli araçlarının 2025 yılına kadar geleceğini açıkladı.

 

Rolls-Royce kuşkusuz bunun farkında, ancak bir elektrikli araç başlatmak için acele etmiyor gibi görünüyor. Rolls-Royce CEO'su Torsten Müller-Ötvös, Roadshow’a “doğru zaman” olduğunda bir elektrikli model başlatacaklarını söyledi.

 

Müller-Ötvös bunun ne zaman olacağını söylemedi, ancak şirketinin Bentley tarafından uygulanan hibrit stratejisini izlemeyeceğini açıkladı. Bunun yerine, Rolls-Royce plug-in hibrit modelleri atlayacak ve sadece elektrikli araçlara odaklanacak.

 

Başka birkaç otomobil üreticisi daha aynı yaklaşımı benimsedi ve Müller-Ötvös bunun en mantıklı tutum olduğuna inanıyor. Yönetici, “Daha büyük şirketlerin hibrit ve her türlü farklı teknolojiye girmeleri uygun olabilir. Bizim paramızı nereye yatırdığımız konusunda akıllıca kararlar almamız gerekiyor.” diye konuştu.

 

Maliyet avantajlarının yanı sıra, Müller-Ötvös, mevzuatın da hibrit araçlardan daha çok elektriklileri destekleyecek şekilde değişeceğine inandıklarını belirtti. Özellikle şehir merkezlerinde hibrit araçlar da hava kirliliğinin önüne geçemiyor zira şarj istasyonu bulamamak kaygısıyla pek çok kullanıcı aracını benzinli modda kullanmayı tercih ediyor.

 

Yanıt bulmayan çok fazla soru var, ancak görünen o ki, Rolls-Royce, uzun bir süredir elektrifikasyona geçişi planlıyor. Phantom ve Cullinan'ın temelini oluşturan Architecture of Luxury platformu elektrikli otomobilleri de destekleyecek şekilde hazırlandı.

Son Güncelleme : 21 Ağustos 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo