Yeni Nesil Hyundai Tucson’ın Yüzü Santa Fe’ye Benziyor

Ototeknikveri     22 Ağustos 2019 11:05

Hyundai yeni nesil Tucson’ı test etmeye başladı ve yeni SUV’de büyük değişiklikler bekleniyor.

Yeni Nesil Hyundai Tucson’ın Yüzü Santa Fe’ye Benziyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Önce görünümle başlarsak, yeni Tucson prototipi sıkı sıkı kamuflajlanmış ancak yine de onu önceki nesillerden ayıracak bazı stil bileşenleri fark edilebiliyor.

 

Öncelikle yeni Tucson, Hyunda, Santa Fe, Kona ve Venue ile benzer ayrılmış farlara sahip gibi görünüyor. Bu yeni farları tasarımı güncellenmiş ön panjur tamamlıyor. Bu kısım yeni otomobilin görünümünü büyük ölçüde değiştiriyor. Yeni SUV’nin arkasının nasıl görüneceğini şimdilik bilmiyoruz ancak diğer Hyundai modelleriyle benzer bazı özelliklere sahip olması bekleniyor.

 

Yeni Tucson’ı eskisinden ayıran sadece görünüm de değil. Kaynaklar bu modelde Hyundai’nin yeni Theta3 2.5 litre motorunun ve sekiz vitesli otomatik şanzımanın kullanılacağını belirtiyor. Bu motor hem doğal emişli hem de turboşajlı konfigürasyonlarla satılacak ve ABD’de tek motor seçeneği olacak.

 

Avrupa’daki alıcılar 1.6 litre GDI ve 1.6 litre turbo T-GDI motor seçeneklerinin yanı sıra henüz detayı bilinmeyen bir dizel seçenekle de karşılaşabilir. Sonata kaynaklı yeni 2.0 GDI HEV hibrit sistemin de bazı Tucson modellerinde yer alması bekleniyor. Önden çekişli ve dört çekişli sürüş sistemi seçenekleri sunulacak.

 

Yeni nesil Hyundai Tucson ile ilgili henüz çok az detay ortaya çıktı ancak Güney Koreli üreticinin yeni çıkacak Santa Cruz orta boy pickup kamyoneti için de yeni Tucson ile aynı mimariyi kullanacağı konuşuluyor. Dolayısıyla iki model aynı motorları da paylaşabilir.

 

Yeni nesil Hyundai Tucson ve Santa Cruz pickup ABD’de Hyundai’nin Alabama fabrikasında üretilecek.

Son Güncelleme : 25 Ağustos 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo