2020 Porsche Taycan: Yolcunun Bile Dokunmatik Ekranı Var!

Ototeknikveri     23 Ağustos 2019 01:00

Porsche 2020 Taycan’ın iç mekanından geçtiğimiz günlerde bir teaser yayınlamıştı. Şimdi otomobilin iç mekanı tüm detaylarıyla ortaya çıktı.

2020 Porsche Taycan: Yolcunun Bile Dokunmatik Ekranı Var!
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yüksek teknolojili kabinde dört farklı ekran bulunuyor. Bunlardan birisi kontrol paneli, birisi klima kontrolleri, diğerleriyse multimedya sistemi için. Audi de benzer bir kurulum kullandığı için bu çok sıra dışı değil ancak asıl büyük haber ön yolcu için de opsiyonel bir ekran daha sunuluyor olması. Porsche bunun hakkında fazla bir şey söylemedi ancak ekranın ön yolcuya sürücünün dikkatini dağıtmadan kolayca istediği ayarları yapabilme imkanı vereceğini belirtti.

 

Diğer ekranlara gelirsek, dijital kontrol paneli 16.8 inç bağımsız ekrandan oluşuyor. Kavisli ekran oldukça minimalist bir tasarıma sahip. Ekran gerçek cam ve yansıma önleyici filtreye sahip.

 

Kontrol paneli isteğe göre ayarlanabiliyor ve dört farklı moda sahip: Classic, Map, Full Map ve Pure. Klasik mod geleneksel gösterge panellerine benzer bir görünüm sunuyor, iki harita moduysa (“map” ve “full map”) navigasyon bilgilerini gösteriyor. “Pure” modu minimalist bir tasarıma sahip ve sadece hız, trafik işaretleri ve navigasyon gibi temel sürüş bilgilerini sunuyor.

 

Dijital kontrol panelini iki küçük, dokunmatik kontrollü bölge çevreliyor. Bu kısımlar sık kullanılan araç ayarlarına kolay erişim sağlıyor. Sol kısım aydınlatma ünitelerine odaklanırken, sağda süspansiyon ve çekiş kontrol sistemi ayarları var.

 

Kontrol panelinin arkasında iki farklı direksiyon simidi seçeneğinden birisi bulunuyor. Sürücüler standart direksiyona renk seçeneği ekleyebiliyor ya da GT spor direksiyonu tercih edebiliyorlar. Opsiyonel direksiyon özgün bir tasarıma sahip ve farklı sürüş modlarının seçimine imkan veren kontroller içeriyor.

Sağ tarafta 10.9 inç multimedya ekranı bulunuyor, bu ekran bir siyah panel görünümü elde etmek için bir cam şeridin içine entegre edilmiş. Multimedya sistemi ses kontrol teknolojisine sahip ve “Hey Porsche” komutuyla harekete geçirilebiliyor. Navigasyon, telefon, medya, konfor ve Porsche Connect gibi uygulamalar da sistemde bulunuyor ve sesli komutla çalıştırılabiliyor.

 

Multimedya sisteminin altında eğimli bir orta konsol bulunuyor. Burada iki dikdörtgen hava girişi ve dokunsal geri bildirim özelliğine sahip 8.4 inç dokunmatik ekran bulunuyor. Klima kontrollerine ve ısıtma/havalandırma fonksiyonlarına kolay erişim sağlamasının yanı sıra, ekran el yazısı tanıma teknolojisine sahip. Bu sayede kullanıcılar navigasyon sistemine kolayca adres girebiliyor.

 

Eğer bu kadar ekran gözünüze az geldiyse, opsiyonel dört bölgeli otomatik klima kontrol sistemi de 5.9 inç kontrol ekranıyla geliyor. Bu ekran arka yolcu bölümüne konmuş ve dokunsal geri bildirim özelliğine sahip.

 

Müşteriler iç mekanı geniş kapsamlı şekilde kişiselleştirebilecek. Bahsi geçen “klasik deri” döşemelerin yanı sıra alıcılar OLEA adı verilen çevre dostu şekilde işlenmiş “Club Deri” seçeneğini de tercih edebilecek. Bu derinin işlenmesinde zeytin yaprakları kullanılmış ve kendine has bir deseni var.

 

Hayvan hakları savunucularına da hoş görünmek isteyen Porsche, deri döşemesiz iç mekan seçeneği de sunuyor. Bu seçenekte “Race-Tex” adlı materyal kullanılmış. Bu da geri dönüştürülmüş polyester liflerinden yapılan yüksek kaliteli bir mikrofiber olarak tanımlanıyor.

 

Geri dönüşümden bahsetmişken, yer döşemelerinde de Econyl adlı geri dönüştürülmüş lifler kullanılmış. Bunun yapımında eski balık ağları ve başka materyaller kullanılıyor.

Taycan ayrıca Atacama Beige, Blackberry, Black – Lime Beige ve Meranti Brown gibi özel iç mekan renkleriyle alınabiliyor. Bahsi geçen iç mekan paketinde bu renkler mat siyah, koyu gümüş ya da neodim detaylarla kontrast yapılabiliyor. Müşteriler ayrıca kapılar ve orta konsol için ahşap, karbon fiber, alüminyum ya da kumaş kaplamaları da tercih edebiliyor.

 

2020 Taycan 4 Eylül günü tanıtılacak.

Son Güncelleme : 25 Ağustos 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo