FCA ve Renault Yine Masaya Oturuyor

Ototeknikveri     23 Ağustos 2019 06:18

Fiat Chrysler Automobiles (FCA) ve Renault birleşme görüşmelerine yeniden başlayabilir.

FCA ve Renault Yine Masaya Oturuyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

İtalyan Il Sole 24 Ore gazetesi görüşmelerin yeniden başlayacağı haberini Reuters’e dayandırdı ancak fazla detay vermedi.

 

Geçtiğimiz haftalarda The Wall Street Journal ise Renault’nun Nissan’daki %43.4 hissesini azaltabileceğini, bu sayede birleşme görüşmelerine yeniden başlamayı umduğunu yazmıştı.

 

CMC Markets analisti David Madden konuyla ilgili yorumunda “Bu iki firmanın biraraya gelmesinin çok iyi bir örneği. Ortam değişiyor ve ayak uydurmalıyız. Bu değişen ortamda ayakta kalabilmek için firmaların böyle birleşmelere gitmesi çok doğal bir sonuç.” dedi.

 

Daha önce FCA ve Renault arasındaki birleşme görüşmeleri yarım kalmıştı çünkü Nissan ittifaktaki rolünü zayıflatabileceği endişesiyle birleşmeye karşı çıkmıştı. Renault, Nissan’da %43.4 hisseye sahipken, Nissan Fransız üreticide sadece %15 hisseye sahip ve yönetim kurulunda oy hakkı bulunmuyor. Nissan’ın FCA ile birleşme görüşmelerini bu eşitsizliği düzeltmek için koz olarak kullandığı düşünülüyor.

 

Bu tartışmalar Renault – Nissan İttifakı’nın yapısını değiştirebilir. Eylül ayında Renault ve Nissan arasında bir iyi niyet anlaşması imzalanması bekleniyor.

Son Güncelleme : 25 Ağustos 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo