Yeni Nesil Fiat Panda 2023’te Elektrikli Versiyonla Geliyor

Ototeknikveri     25 Ağustos 2019 03:26

Fiat daha önce yeni nesil 500’ün tam elektrikli bir versiyonunun 2020’nin ikinci çeyreğinde İtalya’da üretime gireceğini açıklamıştı. Firma şimdi de yeni nesil Panda’ya elektrikli bir versiyon kazandırmaya hazırlanıyor.

Yeni Nesil Fiat Panda 2023’te Elektrikli Versiyonla Geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni Panda’nın 2021’de çıkması bekleniyor, elektrikli versiyonun çıkışı ise bundan iki yıl sonra olacak.

 

2019 Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtılan Centoventi konsepti gibi, elektrikli şehir otomobili de modüler, yükseltilebilen pil paketleriyle gelecek ve böylece fiyatı düşük tutulacak. Fiat Centoventi konseptinin elektrikli sistemi de çıkartılabilir ve yükseltilebilir pil paketiyle geliyordu. Bunun arkasındaki fikir, müşterilere otomobili satın aldıktan sonra isterlerde sürüş mesafesini artırmak için üç ekstra pil hücresi daha eleyebilme imkanı vermek.

 

Maksimum kapasitede pil paketine ulaşıldığında (beş modül) Centoventi 500 km sürüş mesafesi sunuyor, minimum sürüş mesafesiyse tek modülle 100 km.

Yeni nesil Panda, Centoventi’nin görünümünü alacak. Marka serisini beş modelle sınırlı tutmayı ve 500 ve Panda üzerine kurmayı planlıyor. Dolayısıyla büyük, lüks ya da spor otomobiller üretilmeyecek, şehir arabalarına ve aile ulaşımına odaklanılacak.

Fiat bu yılın ilk yarısında 105.534 Panda sattı, bu da geçen yılın aynı dönemine göre %15’li artışa denk geliyor. Öte yandan 500’ün satışları %9 düşüşle 100.150 adette kaldı.

Son Güncelleme : 28 Ağustos 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo