Toyota Concept-i ve e-Palette'i 2020 Tokyo Olimpiyatları İçin Güncelledi

Ototeknikveri     25 Ağustos 2019 09:14

Toyota, 2020 Olimpiyatları için, %90'ı elektrikli ve hibrit araçlardan oluşan, 3700 araçlık bir filo sunacak.

Toyota Concept-i ve e-Palette'i 2020 Tokyo Olimpiyatları İçin Güncelledi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Japon otomobil üreticisi “bugüne kadar olimpiyatlarda ve paralimpik oyunlarda kullanılan en düşük emisyonlu filo” ünvanını almayı hedeflediğini belirtti.

 

Özel olarak tasarlanmış Accessible People Mover (APM) isimli aracının ortaya çıkmasının ardından, Toyota Olimpiyatlar için güncellenen iki model hakkında daha detaylar yayınladı: elektrikli e-Palette ve Concept-i.

 

E-Palette, kısa mesafelerde kolay taşıma sağlayan 4. Seviye otonom sürüş kabiliyetine sahip pilli elektrikli bir yolcu minibüsü. Araç, kaldırım ve otobüs duraklarına arada hiç boşluk kalmayacak şekilde yanaşmayı ve böylece kolay inip binmeyi sağlayan alçak zeminli ve elektrikle çalışan bir platforma sahip. Bu sayede, tekerlekli sandalye kullanan yolcular için de seyahat etmeyi kolaylaştırıyor.

Olimpiyat Köyü'nde personel ve sporcuların ulaşım ihtiyaçlarını sağlayan, sürekli çalışacak bir düzine e-Palette bulunacak. Her araçta otomatik sürüş işlemini gözlemleyen bir operatör bulunacak.

Toyota Concept-i ise Olimpiyat Meşalesi'nin yakılmasında ve maratonda görev alacak. Toyota ayrıca, yapay zeka destekli diyalog yazılımı (Agent conversation) dahil olmak üzere Concept-i'nin 4. Seviye otonom sürüş fonksiyonlarına da sahip olacak.

2020 Olimpiyatları için ayrılan 3700 araçtan 2700'ü Olimpiyat Oyunları sırasında mekanlar arasında ulaşım desteği sağlayan resmi filonun bir parçası olacak. Bunlar arasında Mirai, Prius PHV ve diğer modeller gibi ticari olarak satılan araçlar da yer alacak. Sağlanan taşıtlardan yaklaşık 500'ü yakıt hücreli ve yaklaşık 850'si pilli elektrikli olacak.

Son Güncelleme : 28 Ağustos 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo