Volkswagen Tesla’da Hisse Satın Alacağı İddialarını Yalanladı

Ototeknikveri     25 Ağustos 2019 11:20

Volkswagen, Tesla’da hisse satın alacağı iddialarını yalanladı ancak gerçek bundan daha karmaşık.

Volkswagen Tesla’da Hisse Satın Alacağı İddialarını Yalanladı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Almanya’da yayınlanan Manager Magazin, önceki gün Volkswagen Grubu CEO’su Herbert Diess’in Tesla’da hisse satın almak ve böylece yazılım ve pil teknolojisine erişmek istediğini yazdı.

 

Haberde ayrıca Diess’in Tesla CEO’su Elon Musk ile düzenli olarak buluştuğu ancak Musk’ın Volkswagen’in ortaklık çabalarını geri çevirdiği iddia edildi.

 

Bir Volkswagen sözcüsü Reuters’e yaptığı açıklamada bu iddiaların tümünü yalanladı ancak Manager Magazin iddialarını Volkswagen içerisinden üst düzey bir yöneticiye dayandırıyor. Yöneticinin “Eğer yapabilseydi Diess hemen hisseleri alırdı.” dediği iddia ediliyor.

 

Öte yandan, böyle bir girişim Volkswagen’i kontrol eden Piech ve Porsche ailelerinin tepkisini çekebilirdi zira hisselerin satın alınması hiç ucuz olmayacak. Şu anda Tesla’nın değeri 30 milyon dolar civarında, bu da Volkswagen gibi bir dev için bile çok yüksek bir rakam. Alman üretici dizel skandalıyla ilgili para cezaları ve davalarla hala uğraşıyor, ayrıca elektrikli otomobillere ve otonom teknolojilere çok büyük yatırımlar yapmış durumda. Dolayısıyla Tesla ile ortaklık Volkswagen’in bütçesini epey zorlayabilir.

 

Diess’in Tesla’nın özellikle yazılım mühendislerine sahip olmak istediği de iddialar arasında.

 

Büyük bir otomobil üreticisinin Tesla’da hisse sahibi olması aslında yeni bir şey değil. Toyota ve Daimler firmanın hissedarları arasındaydı. Her iki üretici de hisselerini Musk’ın firmayı halka arz etmesi ve hisse değerinin yükselmesiyle birlikte sattı.

Son Güncelleme : 28 Ağustos 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo