Honda’nın İnovatif Hava Yastığı Güvenliği Artırıyor

Ototeknikveri     25 Ağustos 2019 11:56

Honda yeni bir yolu hava yastığı teknolojisi üzerinde çalıştığını açıkladı. Yeni teknoloji özellikle önden çarpmalarda yolcuları daha iyi koruyacak.

Honda’nın İnovatif Hava Yastığı Güvenliği Artırıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni hava yastığı teknolojisinin geliştirmesi ve testi Ohio’da Honda Ar-Ge Amerika mühendisleri tarafından Autoliv ile birlikte yapılıyor.

 

Yeni hava yastığı ABD’de gelecek yıldan itibaren otomobillerde kullanılacak.

 

Honda Ar-Ge Amerika Yöneticisi Jim Keller, “Yeni hava yastığı teknolojisi Honda’nın daha geniş kapsamlı çarpışma senaryolarında güvenlik performansını artırma çabalarının devamı niteliğinde ve mühendislerimizin trafik yaralanmalarını ve ölümleri azaltmak için kullandıkları inovatif düşünme biçimini yansıtıyor. Mühendislerimiz böyle devrimsel nitelikte bir güvenlik teknolojisinin insanların hayatlarında uzun yıllar önemli etkisinin olacağının farkında.” dedi.

 

Yeni hava yastıkları yolcunun baş bölgesini darbelere karşı çok daha iyi koruyacak ve başın aşırı şekilde dönmesi ya da hava yastığından kaymasıyla oluşabilen ciddi yaralanmaları önleyecek.

 

Tek şişirilebilir kısım içeren geleneksel hava yastıkları yerine yeni sistem dört farklı bileşen kullanıyor: üç şişirilebilir kısım (bir merkez odacık ve iki yan odacık) ve iki yan odacık arasında uzayabilen bir panel. Bu panel bir beyzbol eldiveni gibi yolcunun başını yakalayacak ve iki yan odacağı başı desteklemesi için içeri doğru çekecek.

Son Güncelleme : 28 Ağustos 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo