Tesla Almanya’da Potansiyel Fabrika Lokasyonları Arıyor

Ototeknikveri     27 Ağustos 2019 03:30

Tesla Avrupa’da yeni fabrika açacak yer arıyor, önceliği Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya eyaletine verdi.

Tesla Almanya’da Potansiyel Fabrika Lokasyonları Arıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Alman Rheinische Post gazetesine göre, ilk incelemelr şimdiden yapıldı. Öte yandan, Amerikan elektrikli otomobil üreticisinin Almanya’nın Aşağı Saksonya eyaletini de değerlendirdiği belirtiliyor.

 

Temmuz ayında Tesla CEO’su Elon Musk’a Avrupa’daki ilk fabrikasını Almanya’da açmanın mantıklı olup olmadığı sorulduğunda Musk, “Avrupa’da öncelikli tercihimiz Almanya. Belki Almanya – Fransa sınırına ve Benelüks ülkelerine yakın bir konumda olabilir.” demişti.

 

Kuzey Ren Vestfalya Almanya’nın en yüksek nüfuslu eyaleti, ayrıca Hollanda ve Belçika ile sınırı var. Aşağı Saksonya ise sadece Hollanda ile bir sınır paylaşıyor. Bu arada, Avrupa kıtası gelecek on yıl içinde dünyada elektrikli otomobil kullanan ikinci en büyük bölge olacak.

 

Mercedes-Benz, Audi ve Jaguar gibi köklü markalar yeni elektrikli modeller çıkartırken (EQC, e-tron ve I-PACE gibi) Tesla şu anda zamanla yarışıyor.

 

Öte yandan Tesla, Çin’in Şanghay kentinde Model ve Model Y üretimini yapacağını yeni Gigafactory’nin hazırlığına da devam ediyor.

Son Güncelleme : 28 Ağustos 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo