Sony ve Yamaha Otonom Elektrikli Minibüs İçin Biraraya Geldi

Ototeknikveri     27 Ağustos 2019 08:17

Otonom taşıtlar üzerinde çalışan firmalar arasına Japonya’nın iki devi Yamaha ve Sony de katıldı.

Sony ve Yamaha Otonom Elektrikli Minibüs İçin Biraraya Geldi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

SC-1 Sociable Cart adı verilen model “Yamaha Motor’un otonom sürüş teknolojisiyle Sony’nin eğlence ve görüntüleme teknolojilerinin bileşimi” olarak nitelendiriliyor.

 

Firmalar otonom sürüş teknolojisine ilişkin fazla bilgi vermedi ancak minibüsün gelişmiş görüntüleme sensörleri, ultrasonik sensörler ve LiDAR sistemiyle donatıldığını belirttiler. Ayrıca taşıt tarafından alınan görüntülerin buluta yüklendiği ve bunun taşıtın uzaktan çalıştırılmasına olanak verdiği belirtildi.

 

Minibüsün kutu benzeri çok heyecan verici olmasa da pencerelerinin bulunmaması, bunun yerine 55 inç LCD ekranlara sahip olması ilgi çekici. Bu ekranlardan yoldan geçenlere video ve “karışık gerçeklik” görüntüleri yansıtılması planlanıyor.

 

Sony ayrıca araçla ilgili ürkütücü bir özellik daha açıkladı. Minibüsün kameraları ve yapay zeka teknolojisi kullanılarak çevrede bulunan insanların yaş ve cinsiyetleri tespit edilebilecek. Bu bilgiler kullanılarak aracın dış cephesindeki ekranlardan bu kişilere özel reklamlar gösterilebilecek.

 

Bir mobil billboard olarak da kullanılabilen SC-1 Sociable Cart adlı bu minibüs, iç mekanında beş koltuk ve 49 inç bir ekrana sahip. Ekranda farklı bilgiler görüntülenebiliyor, ayrıca farlar kullanılmadan gece çevrenin görüntüsü ekrana yansıtılabiliyor.

 

Minibüsün performans özellikleri açıklanmadı ancak rejeneratif fren ve değiştirilebilir lityum iyon pille geleceği belirtildi. Minibüsün elektrikli motoru 19 km/s hıza imkan veriyor.

 

Sony ve Yamaha SC-1 Sociable Cart modelini önümüzdeki aylarda tanıtmayı planlıyor. Minibüsün özellikle golf sahaları, eğlence parkları ve ticari tesisler gibi eğlenceli ve mesafelerin çok uzak olmadığı alanlarda kullanılması planlanıyor. Öte yandan, iki firma henüz aracı gerçekten satışa sunmayı düşünmüyor.

Son Güncelleme : 28 Ağustos 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo