Sono Motor’un Sion Elektrikli Otomobili “Yosunlu” Olacak

Ototeknikveri     01 Eylül 2019 03:30

Alman Sono Motors yeni Sion elektrikli otomobilin iç mekanından bir dizi görsel yayınladı.

Sono Motor’un Sion Elektrikli Otomobili “Yosunlu” Olacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Sion’un dış tasarımı daha önce üretim formunda gösterilmişti. Elektrikli otomobilin iç mekanını ise ilk kez görüyoruz. Dış cephe oldukça sıradan ancak iç mekan gerçekten özgün.

 

Konsolun ortasında 10 inç dijital multimedya sistemi bulunuyor. Burada tüketim verisi gibi çeşitli araç sistemlerinin bilgileri görüntüleniyor. Direksiyonun arkasında 7 inç boyutunda küçük bir ekran daha bulunuyor.

İç mekanı en çok farklı kılan şey ise ada yosunuyla doldurulmuş konsol. Firma yosunun iç mekandaki havayı filtre ettiğini ve nemi düzenlediğini belirtiyor. Yosunun bulunduğu alanda arkadan aydınlatma da uygulanmış.

Sion dış cephedeki hemen hemen tüm düz yüzeylerde güneş panelleri kullanmış. Kaputun altında bulunan 35 kWh pil paketinin WLTP prosedürüne göre 255 km elektrikli sürüş mesafesi sağladığı belirtiliyor. Sono Motors, güneş panellerinin otomobilin Almanya’nın güneşinde bir gün park halinde beklemesiyle 30 km kadar daha sürüş mesafesi sağladığını ekliyor. Daha güneşli iklimlerde bu süre çok daha kısalabilir.

Sono Sion’u sadece 16.000 Euro fiyatla satmayı hedefliyor. Üretimin 2020’nin ikinci yarısında başlaması ve toplam 260.000 adet Sion üretilmesi bekleniyor.

Son Güncelleme : 02 Eylül 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo