Yeniden Tasarlanan Mercedes GLE Coupe Tanıtıldı

Ototeknikveri     02 Eylül 2019 10:53

Mercedes yeni GLE Coupe ve GLE 53 Coupe'yi tanıttı.

Yeniden Tasarlanan Mercedes GLE Coupe Tanıtıldı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

BMW X6 ile savaşmak için yeniden tasarlanan crossover coupe, daha belirgin bir ön panjur ve yenilenen LED farlara sahip ön fasya ile dikkat çekiyor.

 

Daha eğimli bir ön cam ve 19 ila 22 inç alaşım jantlar da yenilikler arasında. Elbette en büyük değişiklik, modele coupe benzeri bir görünüm veren dinamik çatı hattı.

 

Sportif stil arkada devam ediyor; çünkü otomobilde “uçmaya hazır bir görünüm” için şişkin çamurluklar var. Daha ince arka lambalar ve entegre arka spoyler içeren bir bagaj kapağı da bulunuyor. Ayrıca iki egzoz çıkışını krom kaplı bir parça çevreliyor.

 

Selefi ile karşılaştırıldığında, yeni GLE Coupe 39 mm daha uzun, 7 mm daha geniş ve 20 mm kadar uzatılmış bir aks mesafesine sahip. Bu farklılıklar nispeten küçük, ancak Coupe hala standart GLE'den 2,4 inç daha kısa.

 

Daha Geniş ve Lüks Bir İç Mekan

Kabin büyük ölçüde GLE'den alınan özelliklere sahip ve 12.3 inç bir dijital gösterge grubunun yanı sıra 12.3 inç multimedya sistemi ekranıyla geliyor. Model ayrıca deri kaplı spor direksiyon simidi, spor koltuklar ve Artico (suni deri) konsol ile donatılmış.

 

Şirket, modelin öncekilerden “çok daha geniş bir iç mekan” sunduğunu ve beş kişi için konforlu bir kabine sahip olduğunu belirtiyor.

 

Otomobil 655 litre bagaj kapasitesine sahip, arka koltuklar katlandığında bu 1790 litreye kadar çıkıyor.

 

Sınırlı Motor Seçenekleri

Avrupa'da, model, iki farklı güç çıkışına sahip altı silindirli bir dizel motorla sunulacak. GLE Coupe 350 d 4MATIC 268 hp (200 kW / 272 PS) güç çıkışı ve 600 Nm torka sahip, 400 d 4MATIC ise 325 hp (243 kW / 330 PS) güç çıkışı ve 700 Nm tork ile geliyor. Her ikisi de standart dört tekerlekten çekiş sistemine güç sağlayan 9G TRONIC otomatik şanzımana sahip.

 

Amerika için şu ana kadar ilan edilen tek versiyon GLE 53 Coupe. İçeride ve dışarıda daha sportif bir stilin yanı sıra bu versiyon turboşarjlı 3.0 litrelik altı silindirli bir motora sahip yarı hibrit sistemle geliyor.

 

Motor 429 hp (320 kW / 435 PS) güç çıkışı ve 521 Nm tork sunuyor. Bununla birlikte, model, kısa bir süre boyunca ilave 21 hp (16 kW / 21 PS) güç çıkışı ve 249 Nm tork sağlayabilen bir elektrik motoru olan EQ Boost marş jeneratörüne sahip.

Yüksek teknolojili güç aktarma organları sayesinde GLE 53 Coupe, sadece 5.2 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkabiliyor. Azami hız ise 250 km/s olarak belirlenmiş.

 

Giriş seviyesi model, “daha sportif ve daha sert ayar” özelliklerine sahip bir çelik süspansiyonla donatılmış. Bununla birlikte, müşteriler isteğe bağlı bir Airmatic veya E-Active Body Control süspansiyon sipariş edebiliyor. Active Body Control Airmatic süspansiyonu temel alıyor ve Mercedes bunun “her bir tekerlekte yay ve amortisör kuvvetlerini ayrı ayrı kontrol edebilen tek sistem” olduğunu belirtiyor.

 

GLE 53 Coupe, hem uzun mesafeli yolculuklarda konfor hem de mükemmel çeviklik vaat eden standart AMG Ride Control+ havalı süspansiyonla geliyor. Crossover ayrıca spor direksiyon sistemi, yüksek performanslı frenler ve optimum tork dağılımı vaat eden bir AMG Performance 4MATIC + dört tekerlekten çekiş sistemiyle sunuluyor.

Son Güncelleme : 05 Eylül 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo