Yeni Hyundai i10 Çıktı

Ototeknikveri     03 Eylül 2019 09:07

Tamamen yeni Hyundai i10, önümüzdeki hafta Frankfurt Otomobil Fuarı'nda yapılacak tanıtımı öncesinde ortaya çıktı.

Yeni Hyundai i10 Çıktı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni i10 uzun zamandır hazırlanıyordu ve son aylarda birkaç prototip görüntülenmişti. Avrupa'da geliştirilip üretilen model bir dizi kapsamlı iç ve dış modifikasyondan geçirildi.

 

Yeni i10'un dinamik görüntüsü ilk bakışta herkesi etkiliyor. Hyundai tasarımcıları çatıyı 20 mm indirdi ve otomobili 20 mm kadar genişletti, böylece küçük hatchback daha hoş bir şekil kazandı. Ek olarak, model yeni tasarlanmış isteğe bağlı 16 inç alaşım jantlar kullanıyor.

 

Ön tarafta yuvarlak LED gündüz farlarının bulunduğu geniş bir ön panjur görülüyor. Yan kısımlar oldukça kaslı ve ön fasyaya mükemmel şekilde uyum sağlıyor. Dikkat çeken noktalar arasında, X şeklindeki C sütunları ve kontrast kanat aynaları da bulunuyor. Model on farklı renk seçeneğiyle sunulacak; Ejderha Kırmızısı, Pirinç, Aqua Turkuaz, Hayalet Siyahı, Kutup Beyazı, Yıldız Tozu, Şık Gümüş, Şampiyon Mavisi, Domates Kırmızısı ve Kayrak Taşı Mavisi. Müşteriler ayrıca, kontrast için Siyah veya Kırmızı renkte boyanmış bir tavan tercih edebilecek.

 

Kabinde genç görünüm devam ediyor. Üç kollu basit bir direksiyon simidi ve Apple CarPlay ve Android Auto destekli 8.0 inç renkli bir dokunmatik ekran var. Hyundai ayrıca konsol ve kapı panellerinde ilginç bir 3D 'bal peteği' tasarımı yaratmış. Yeni i10 dört veya beş kişilik iki versiyonla sunulacak.

 

Tamamen yeni i10'da bulunan temel güvenlik özellikleri arasında İleri Çarpışma Önleme Yardımı, Uzun Far Yardımı, Şerit Koruma Yardım Sistemi, Sürücü Dikkat Uyarısı ve Hyundai'nin SmartSense aktif güvenlik paketinden Akıllı Hız Sınırı Uyarısı yer alıyor.

 

İlk etapta iki adet motor seçeneği piyasaya sunulacak. Bunlardan ilki, 66 hp güç çıkışı ve 96 Nm tork sunan 1.0 litrelik MPi üç silindirli motor. İkinci seçenek ise 82 hp güç çıkışı ve 118 Nm tork ile daha büyük 1,2 litre MPi dört silindirli motor. Her iki motor da beş ileri manuel şanzıman veya beş ileri otomatik otomatik şanzımanla eşleştirilebiliyor.

Son Güncelleme : 05 Eylül 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo