Honda E Paketinden Çıktı, Frankfurt’a Geliyor

Ototeknikveri     05 Eylül 2019 12:56

Artık üretim safhasına elen Honda e önümüzdeki günlerde Frankfurt Otomobil Fuarı’nda tanıtılacak. Yeni kompakt elektrikli modelin fotoğrafları ve detayları yayınlandı.

Honda E Paketinden Çıktı, Frankfurt’a Geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Honda yeni Honda e elektrikli modelinden ilk resmi fotoğrafları yayınladı. 2025 yılına kadar Avrupa’da tüm satışlarını elektrikli ya da hibrit otomobillerden elde etmeyi hedefleyen Honda içn yeni model önemli bir adım. Honda e önümüzdeki günlerde 2019 Frankfurt Otomobil Fuarı’nda Honda’nın diğer elektrikli ve sportif otomobilleriyle birlikte tanıtılacak.

 

Tasarım detayları

Tasarım ve kolay kullanılabilirliğe özel önem verilen model, modern şehir yaşamının ihtiyaçlarını kusursuz entegre edilmiş bağlantılı teknolojiler ve olağan üstü sürüş dinamikleriyle birlikte karşılayacak.

 

Temiz dış tasarım çizgileri geleneksel yan aynaların yerini alan Side Camera Mirror System, kompakt kameralardan alınan görüntüyü otomobilin içindeki iki 6 inç ekrana canlı olarak aktaracak. Kamera teknolojisi kompakt segmentinde bir ilk ve stil, güvenlik, aerodinamik ve kalite bakımından pek çok iyileştirme sağlıyor.

 

Otomobilin yan profili basmalı kapı kolları ve düzgün çizgileriyle kusursuz bir görünüme sahip. İç mekanda yeni nesil, beş ekranlı, geniş dijital gösterge paneli ve bağlantılı multimedya sistemi, modern materyaller kullanan huzurlu ve modern kabini tamamlıyor.

 

Honda e’nin tam genişlikteki dijital konsolunun en büyük kısmını iki 12.3 inç LCD dokunmatik ekran kaplıyor. Bunlar ana ekran görevi görüyor, uygulamalara, bağlantılı multimedya servislerine ve sürücünün modern ve şehirli yaşam stilini otomobile bağlayan diğer özelliklere buradan erişilebiliyor. Sürücü ve yolcular otomobil park halinde, seyir halinde ya da şarja takılı haldeyken aynı çevrimiçi teknolojilere ve konfora ulaşabiliyor.

 

Teknik özellikler

Honda e yüksek güçlü elektrikli motorla geliyor. Motor 100 kW (136 PS) ve 113 kW (154 PS) olmak üzere iki güç çıkışı seçeneği ve 315 Nm tork değeriyle sunuluyor. 35.5 kWh pil sınıfının en kompakt pillerinden olduğu halde tek şarjla 220 km sürüş mesafesi sağlıyor. Hızlı şarj özelliğiyle pili 30 dakikada %80 şarj etmek mümkün. Yolda otomobil atik ve keyifli bir sürüş deneyimi sunuyor. Güçlü elektrikli motor sportif ve akıcı bir his için arka tekerlekleri sürüyor. Honda e, 8 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza ulaşabiliyor.

 

Bağlantılı servisler ve yapay zeka

Dokunmatik ekran ara yüzü aracılığıyla erişilen bağlantılı servisler ve uygulamalar aynı zamanda sesli komutlarla da çalıştırılabiliyor. Sezgisel Honda Kişisel Asistan bir yapay zeka uygulaması ve özgün bir sistemle komutları anlayarak doğal diyaloglar kurabiliyor, bu sayede bir dizi çevrimiçi servise erişim sağlıyor.

“OK Honda” komutuyla Honda Kişisel Asistan aktive edilebiliyor. Bunun arından soru ya da komut verilebiliyor. Zaman içinde yapay zeka kullanıcının komutlarını daha da iyi algılamak ve daha isabetli cevaplar vermek için öğrenme yeteneğine sahip.

 

My Honda+ akıllı telefon uygulamasıyla kullanıcılar otomobillerine uzaktan erişim sağlayabiliyor, böylece otomobilin içinde değilken de pek çok işlem yapabiliyorlar.

 

Klima kontrolü, navigasyon, pil şarj kontrolü, mesafe monitörü, şarj istasyonu ve navigasyon arama sonuçları gönderimi gibi pek çok özellik uzaktan kullanılabiliyor.

 

Honda e aynı zamanda dijital anahtarla da çalıştırılabiliyor. Otomobil sadece akıllı telefon uygulaması aracılığıyla kilitlenebiliyor ya da açılabiliyor.

 

Müşteriler şu anda İngiltere, Almanya, Fransa ve Norveç’te firmanın söz konusu ülkelere özel web siteleri üzerinden Honda e için rezervasyon yaptırarak siparişte öncelik kazanabiliyor.

Son Güncelleme : 05 Eylül 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo