Mazda CX-30 Siparişe Açıldı, Teslimatlar Ocak’ta

Ototeknikveri     05 Eylül 2019 05:43

2019 Cenevre Otomobil Fuarı’ndaki tanıtımını takiben, Mazda CX-30 İngiltere’de siparişe açıldı. Teslimatlar ise Ocak ayında başlayacak.

Mazda CX-30 Siparişe Açıldı, Teslimatlar Ocak’ta
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

CX-3 ve CX-5 arasındaki boşluğu dolduran CX-30 beş donanım seviyesinde sunuluyor: SE-L, SE-L Lux, Sport Lux, GT Sport ve GT Sport Tech. Fiyatlar 22.895 sterlin (27.867 dolar / 25.315 euro) ile başlıyor. Bu da giriş seviyesi CX-3’e kıyasla 3500 sterlin daha fazla, CX-5’ten ise 2705 sterlin daha az.

 

Giriş seviyesi dahi cömert bir standart donanım listesiyle geliyor. Listede LED farlar, baş üstü ekranı ve radarlı seyir kontrolü de bulunuyor. SE-L ve SE-L Lux versiyonları 16 inç gri metalik tekerlekler kullanırken, Sport Lux donanım seviyesi ve üzerinde 18 inç tekerlekler bulunuyor. İç mekanda GT Sport ve GT Sport Tech spor siyah ve kahverengi deri döşeme ile sunulurken, 200 sterlin farkla taş rengi deri döşeme de alınabiliyor. Seçilen donanım seviyesine göre CX-30 aynı zamanda Bose lüks ses sistemi, 360 derece kameralar, ısıtmalı direksiyon simidi ve bir dizi güvenlik sistemiyle geliyor.

 

Motor serisi iki benzinli motor seçeneği ve 24V yarı hibrit sistemden oluşuyor. 2.0 litre SkyActiv-G silindir deaktivasyonu özelliğiyle geliyor, altı vitesli manuel şanzıman ya da alti vitesli otomatik şanzımanla, ayrı önden çekişli sürüş sistemiyle geliyor. Motorun güç çıkışı 122 PS (120 hp / 90 kW) ve beş donanım seviyesinde sunuluyor. 2.0 litre SkyActiv-X ise 180 PS (177 hp / 132 kW) güç çıkışına sahip ve Sport Lux donanım seviyesinden itibaren Mazda’nın opsiyonel i-Activ dört çekişli sürüş sistemiyle geliyor.

Mazda CX-30 Alışveriş Listenizde Olmalı mı?

Mazda’nın modellerine çok aşinaysanız bu modeli ilk bakışta kardeş modelleri CX-3 ve CX-5’ten ayıramayabilirsiniz. Öte yandan, CX-30 daha şık tasarım özelliklerine sahip, özellikle ince farlar ve göze hoş görünen bir stile sahip plastik kaplama dikkat çekiyor.

 

İç mekan modern Mazda otomobilleri yansıtan tipik bir stile sahip. Bol miktarda yumuşak dokunuşlu materyal ve deri kaplamalar, sezgisel kontroller, ayrıca yeni teknolojik özellikler öne çıkıyor. CX-30 dört kişi için rahatça yetecek genişlikte konforlu bir kabine sahip ve 430 litre bagaj kapasitesi sunuyor. Bu da Nissan Qashqai ile kıyaslanabilir bir kapasite.

 

Seyir halindeyken kullanıcılar sessiz ve konforlu bir biniş deneyimi yaşayacak. Otomobilin 18 inç tekerleklerle biraz sert bir biniş hissi verdiği söylenebilir. Sürücüler direksiyonu iyi geribildirim verdiğini ve otomobilin özellikle virajlarda sağlam ve istikrarlı bir his verdiğini fark edecekler.

 

Bu tipik bir Mazda SUV ancak bir şehir otomobili olarak da oldukça kıvrak ve kullanışlı. Otomobil büyük ve ağır bir his vermiyor, dar sokaklarda sürüşe uygun, aynı zamanda uzun yolculuklar için de gayet konforlu.

 

CX-3’ten biraz daha büyük boyutlar söz konusu. Dolayısıyla CX-5 benzeri bir otomobilde bir şehir SUV’sinin en iyi özelliklerini alıyorsunuz. Mazda’nın yeni Skyactiv-X motoru dizel benzeri yakıt ekonomisini benzinli motorda sunuyor. Bu da bir avantaj.

 

Şık iç mekan ve beş yıldızlı güvenlik de otomobilin cazip yanları arasında. Yeni bir SUV arayışı içinde olanlara Mazda CX-30’un rahatlıkla tavsiye edilebileceğini söyleyebiliriz.

Son Güncelleme : 05 Eylül 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo