Elektrikli Citigo iV ve Superb iV PHEV Skoda’nın Frankfurt Yıldızları Olacak

Ototeknikveri     08 Eylül 2019 03:25

Skoda Frankfurt Otomobil Fuarı’nda tanıtacağı yeni modellerini detaylandırdı.

Elektrikli Citigo iV ve Superb iV PHEV Skoda’nın Frankfurt Yıldızları Olacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Markanın standı bir dizi yeni modele ev sahipliği yapacak, bunlar arasında en çok Skoda iV alt markasının plug-in hibrit Superb iV ve elektrikli Citigo iV şehir otomobilleri ön plana çıkacak.

 

Yeni Skoda Citigo iV firmanın ilk tam elektrikli modeli olacak. Otomobilde 82 hp elektrikli motor 265 km sürüş mesafesi sunuyor. Motor gücünü 36.8 kWh lityum iyon pil paketinden alıyor. Aynı donanım yine Frankfurt’da tanıtılacak e-Up! modelinde de bulunacak.

 

2020 Superb iV, markanın ilk plug-in hibrit modeli ve VW Passat GTE ile aynı sistemi paylaşıyor. Plug-in hibrit sistem 114 hp elektrikli motor ve 1.4 litre TSI benzinli motordan oluşuyor. Sistemin toplam güç çıkışı 215 hp (218 PS), tork değeriyse 400 Nm. Otomobildeki 13 kWh pil paketi sayesinde Superb iV 55 km elektrikli sürüş mesafesi sunuyor.

 

Skoda 2025 yılına kadar kendi tesisleri ve çevresinde 7000 şarj noktası kurmayı planlıyor. Bunun için 35 milyon euro tutarında bir yatırım yapılacak.

 

Frankfurt Otomobil Fuarı’ndaki stand aynı zamanda Superb Scout modeline de ev sahipliği yapacak. Superb modelinin dört çekişli ve yüksek binişli bu versiyonu sadece station wagon gövde tipinde sunuluyor. Çek markası aynı zamanda Scala ve Kamiq SUV’lerinin Monte Carlo ve G-Tec versiyonlarını da etkinliğe getirecek.

Son Güncelleme : 09 Eylül 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo