Volkswagen Kasım’da ID.3 Üretimine Başlıyor

Ototeknikveri     08 Eylül 2019 08:22

Volkswagen Almanya’daki Zwickau fabrikasında iki montaj hattından ilkini neredeyse tamamladı. Montaj hattı elektrikli otomobillerin üretimine uygun hale getirildi. Burada üretilecek ilk elektrikli model Kasım ayından itibaren ID.3 olacak.

Volkswagen Kasım’da ID.3 Üretimine Başlıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

2500’ü elektrikli otomobil üretiminde deneyimli 8000 çalışanın bulunduğu fabrikada 1600 üretim robotu da bulunuyor. Bunlar günde 1500 otomobil üretilebilecek. 2021’den itibaren yeni MEB platformunu kullanan diğer otomobiller için gerekli tüm ana parçalar da aynı yerde üretilebilecek.

 

E-Mobilite’den sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Thomas Ulbrich, konuyla ilgili açıklamasında “ID.3 modelinin üretiminin Kasım ayında başlaması Volkswagen için tamamen yeni bir çağın başlangıcı anlamına geliyor. İlk 400 araç şimdiden Avrupa’da test için yıllarda. ID.3 ile Zwickau e-mobilite için gerçek bir öncü olacak.” dedi.

Gelecek yaz ikinc montaj hattının açılmasıyla Zwickau kıtadaki en büyük elektrikli otomobil fabrikası olacak. Volkswagen tesisin dönüşümü için 1.2 milyar euro yatırım yaptı. Fabrikada 2021’den itibaren gruba bağlı üç farklı marka için MEB mimarisi kullanan altı model üretilecek.

ID.3 Frankfurt Otomobil Fuarı basın mensuplarına kapılarını açmadan hemen önce 9 Eylül’de tanıtılacak. Volkswagen First Edition versiyonu için Mayıs ayından bu yana 30.000 rezervasyon aldı. İlk otomobiller 2020 yılının ortalarında teslim edilecek.

Son Güncelleme : 09 Eylül 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo