Mini Elektrikli MPV Geliştiriyor, Traveller Yeniden Canlandırılabilir

Ototeknikveri     08 Eylül 2019 10:40

MPV dünyası SUV ve crossover modellerin popüler hale gelmesiyle yavaşça sona eriyor olabilir ancak Mini’nin yeni bir elektrikli minibüs hazırlığı içinde olduğu öğrenildi.

Mini Elektrikli MPV Geliştiriyor, Traveller Yeniden Canlandırılabilir
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Mini’nin Traveller modelini yeniden canlandıracağı düşünülüyor. Yeni modelin BMW’nin FAAR platformunu kullanması, önden çekişli ve dört çekişli sürüş sistemlerini desteklemesi bekleniyor. Bu platformun esnekliği aracın farklı yanmalı motorlar, plug-in hibrit sistem ya da elektrikli sistemle sunulabilmesini sağlayacak.

 

Yeni Mini’nin BMW i3’ün yerini alacak modelin yanı sıra geliştirilmesi bekleniyor. Mini’nin yeni aracı Volkswagen ID.3 ile rekabet edebilir.

Mini gelecekteki tüm modellerinde BMW’nin FAAR platformunu ve Great Wall Motors ile geliştirilen başka bir mimariyi kullanacak. Bu stratejinin fikr babası eski BMW yöneticisi Harald Kruger’di.

 

Mini başka bir elektrikli modele daha onay verdi. Bu model bir MPV olmayacak, üç kapılı şık bir hatchback formunda gelecek ve 2011 Rocketman konseptinin üretim modeli olacak. Rocketman’in BMW ve Great Wall ortak girişimi Spotlight Automotive tarafından geliştirilen elektrikli platformu kullanması ve 2022’de gelmesi bekleniyor.

 

Son Güncelleme : 09 Eylül 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo