2020 Porsche Taycan: Şık, Yüksek Teknolojili ve Konforlu

Ototeknikveri     08 Eylül 2019 11:10

Porsche Taycan artık piyasada ve Top Gear’ın bu videosu elektrikli sedanla ilgili ilk izlenimleri yansıtıyor.

2020 Porsche Taycan: Şık, Yüksek Teknolojili ve Konforlu
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Aerodinamik Taycan’ın tasarımında baş rolü oynadı. Turbo versiyonunda hava sürtünme katsayısı 0.22. Porsche bu düşük rakamı otomobilin şık dış tasarımına ve arka süspansiyon bileşenlerini bile kaplayan düz gövde altına borçlu. Tekerleklerin tasarımı da aerodinamik için yardımcı olmuş, ayrıca ihtiyaç olmayınca otomatik kapanan soğutma girişleri de önemli etkenler arasında.

 

Taycan’ın iç mekanı rakibi Tesla Model S’den çok daha şık görünüyor. Burada piyasada bir başka benzeri bulunmayan 16 inç geniş ve kavisli kontrol paneli var. Konsolun ortasında sürüş modlarının değiştirilebildiği ve radyo istasyonları arasında gezinmeye imkan veren daha geleneksel bir dokunmatik ekran var. Bunun altındaki üçüncü ekran klima kontrolü için, opsiyonel dördüncü ekran ise ön yolcu için ayrılmış.

 

Porsche’nin elektrikli spor sedan modeli ilk etapta Turbo ve Turbo S versiyonlarıyla satılacak. Her iki modelde de iki elektrikli motor var (her aksta bir motor) ve bunlar 616 hp güç çıkışı sunuyor. Öte yandan, “overboost” özelliği kullanıldığında Turbo 671 hp, Turbo S 750 hp güç çıkışı verebiliyor.

 

Taycan Turbo 0’dan 100 km/sa hıza 3,2 saniyede erişirken menzili 450 km, Taycan Turbo S modeli ise 0’dan 100 km/sa hıza 2.8 saniyede ulaşırken 412 km menzile sahip.

 

Taycan, elektrikli otomobiller için normal voltaj düzeyi olan 400 volt yerine 800 voltluk bir sistemle çalışan ilk tamamen elektrikli spor otomobil. Taycan sürücüleri açısından önemli avantaj sağlayan bu özellik sayesinde, batarya 100 kilometreye kadar bir menzil için yalnızca beş dakikada yeniden şarj edilebiliyor (WLTP'ye göre). Taycan’ın bataryasının yüzde 5’ten yüzde 80 şarj seviyesine ulaşması için hesaplanan süre yaklaşık 22.5 dakika ve azami 270 kW şarj gücüne sahip.

 

Ne Özellikler Var?

ABD’de Taycan Turbo 150.900 dolar, Taycan Turbo S 185.000 dolar fiyatla satılacak. Taycan on farklı renk seçeneğiyle sunulacak ve bunlardan sadece Carmine Red ilave ücrete tabi olacak. 20 inç tekerlekler Turbo ile standart geliyor ancak müşteriler 21 inç karbon fiber aeroblade’li tekerlekler dahil olmak üzere dört farklı seçenekten birisini de tercih edebilecek.

 

Siyah deri iç mekan standart olarak geliyor ancak müşteriler iki tonlu siyah / kireç taşı bej ya da siyah / bordo iç mekanı da 570 dolar ekstra ücretle alabilecek. Ayrıca deri içermeyen üç Race-Tex seçeneği ve üç Club Leather döşeme seçeneği de bulunuyor.

 

Premium paket, Performans paketi, SportDesign paketleri gibi seçeneklerle de otomobilin özellikleri geliştirilebiliyor. Bunlar farklı ahşap kaplama seçenekleri, aydınlatma seçenekleri, 21 hoparlörlü Burmeister ses sistemi, masaj ve havalandırma özellikli ön koltuklar, hava iyonizeri gibi özellikler sunuyor.

 

Yeni Taycan gelecek hafta Frankfurt Otomobil Fuarı’nda görülebilecek.

Son Güncelleme : 09 Eylül 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo