Artık Tüm Volvo Modellerinde Hibrit Seçeneği Var

Ototeknikveri     11 Eylül 2019 01:55

Volvo, yeni XC40 T5 Twin Engine'in piyasaya sürülmesiyle birlikte tüm model serisinin hibrit versiyonlarını sunan ilk otomobil üreticisi oldu.

Artık Tüm Volvo Modellerinde Hibrit Seçeneği Var
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volvo, çok sayıda ödül almış XC40 SUV için yeni T5 Twin Engine hibrit sisteminin piyasaya sürülmesiyle, önemli bir dönüm noktasına ulaştı. Bu tanıtım, Volvo'yu tüm ürün yelpazesinde plug-in hibrit versiyonları sunan tek üretici yaparken, XC40 T5 Twin Engine ayrıca premium kompakt SUV segmentindeki tek plug-in hibrit oldu.
 
 

Güç ve verimlilik

 
T5 Twin Engine, Volvo'nun verimli yeni 1.5 litrelik üç silindirli 180 hp benzinli motorunu, 82 hp elektrik motorla birlikte sunuyor. Hibrit sistem toplam 262 hp güç çıkışı sunuyor. Yeni modelin CO2 emisyonu WLTP prosedüründe yapılan ölçümlere göre sadece 38 g / km (19 inç tekerleklerle), ortalama yakıt tüketimiyse 1.67 litre.
 
 
 
Kompakt, enerji yoğun lityum-iyon pil, 10.7 kWh kapasiteye sahip ve sürüş koşullarına ve şarj seviyesine göre 46 km elektrikli sürüş mesafesi sunuyor.
 
 
Yeni T5 Twin Engine, XC40 serisinde iki dizel ve üç benzinli aktarma organı ile birlikte geliyor. Bunlara gelecek yıl tamamen elektrikli bir model de katılacak.
 
 

CMA platformu için ilk

T5 Twin Engine, yalnızca XC40'taki ilk hibrit güç aktarma organı değil, aynı zamanda Volvo'nun CMA (Kompakt Modüler Mimari) platformunda kullanılmak üzere tasarlanan ilk güç aktarma sistemi. SPA (Ölçeklenebilir Ürün Mimarisi) platformundaki daha büyük modellerde kullanılan dört çekişli T8 Twin Engine (390 hp) güç aktarma mekanizmasının aksine, T5 Twin Engine önden çekişli sürüş sistemini destekliyor.
 
 
Güç aktarma organının verimliliği ve performansı, yeni nesil Volvo modelinde ilk kez yer alan yedi vitesli yeni çift debriyajlı otomatik şanzıman ile destekleniyor.
 
 

Şarj kolaylığı

 
XC40 T5 Twin Engine modelleri, kaldırım tarafındaki ön kanatta bir şarj çıkışına sahip. Üç çatallı fişe sahip 4,5m'lik bir kablo standart olarak sunulurken, isteğe bağlı olarak tip 2 / mod 3 hızlı şarj kablosu da alınabiliyor.
 
 
Hızlı şarj kablosu ile şarj etmek, otomobilin yüksek voltajlı pilini 2,5 saat kadar kısa bir sürede tamamen dolduruyor. Standart kabloyla şarj işlemi 3,5 ile 6 saat arasında sürüyor.
 
 

Modern Volvo

XC40, Volvo'yu en hızlı büyüyen premium otomobil markası haline getiren nitelikleri özetliyor. Çekici, temiz ve çağdaş çizgileri sergileyen İskandinav tarzını, müşterilerin kompakt bir SUV'dan istediği tüm arzu ve dinamizmle harmanlıyor. Pek çok ödül alan model hızla en çok satan modellerden biri haline geldi. Tümleşik bağlantı kolaylığı, gelişmiş konfor ve rahatlık özellikleri ve üstün güvenlik yardım sistemleriyle tüm donanım seviyeleri cömert özellikler sunuyor.
 
 

Sipariş defterleri açıldı

Yeni güç aktarma sistemi, XC40 R-Design, R-Design Pro, Inscription ve Inscription Pro donanım seviyelerinde mevcut. R-Design için İngiltere başlangıç fiyatı 40.905 sterlin olarak açıklandı. Volvo bayileri siparişleri almaya başladı, teslimatlar ise Şubat 2020’de başlayacak.
 

XC40 T5 Twin Engine teknik veriler

 
Şanzıman: 7 ileri çift debriyajlı otomatik, önden çekişli
 
Motor konfigürasyonu: Sıralı üç silindirli
 
Motor kapasitesi: 1477 cc
 
Güç çıkışı: 180 hp / 5800 rpm
 
Tork: 265 Nm / 1500 – 3000 rpm
 
Elektrikli motor güç çıkışı: 82 hp
 
Elektrikli motor torku: 160 Nm
 
Pil tipi: Lityum iyon
 
Pil kapasitesi: 10.7 kWh
 
Toplam sistem güç çıkışı: 262 hp
 
0 – 100 km/s çıkış süresi: 7.3 saniye
 
Azami hız: 204 km/s
 
WLTP CO2 emisyonları: 38g/km (19 inç tekerleklerle), 41g/km (20 inç tekerleklerle), 43g/km (21 inç tekerleklerle)
 
WLTP yakıt tüketimi: 2.0 l/100 km – 1.6 l/100 km
 
WLTP elektrikli sürüş mesafesi: 42 – 46 km

Son Güncelleme : 12 Eylül 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo