Hongqi 1400 HP S9 Hibrit ve 600 km Menzilli E115 Elektrikli SUV ile Frankfurt’ta

Ototeknikveri     12 Eylül 2019 10:22

Çinli lüks marka Hongqi bu yılki Frankfurt Otomobil Fuarı’nın sürprizlerinden birisiydi. Fuarda Avrupa’da çok daha popüler olan pek çok marka yer almazken Hongqi etkileyici ürünler sundu.

Hongqi 1400 HP S9 Hibrit ve 600 km Menzilli E115 Elektrikli SUV ile Frankfurt’ta
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Hongqi standında sadece iki model vardı ancak bunlar ziyaretçilerin dikkatini çekmeye fazlasıyla yetti.

 

Hongqi S9 Hiper Otomobil

İki modelden birisi Hongqi S9 adlı hiper otomobil. Hongqi’nin ana firması FAW Group’un Yönetim Kurulu Başkanı Xu Liuping, Hongqi S9 Concept’in “V8T hibrit sistem” ile geldiğini belirtti. Bu sistem turboşarjlı V8 benzinli motor ve tahminen birden fazla elektrikli motordan oluşuyor.

 

Hongqi S9’un hibrit sisteminin 1400 hp güç çıkışı sunduğunu, bu sayede modelin sadece 1.9 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkabildiğini belirtti. Azami hız ise 400 km/s olarak açıklandı. Bu rakamlar çok çılgın görünse de Hongqi S9 hiper otomobili gerçekten üretecek.

 

Xu “S9 sadece bir sergi otomobili değil. Seri üretime geçirilecek ve 2021 yılı itibariyle müşterilere teslim edilecek.” dedi. İlk Hongqi hiper otomobilin fiyatı karbon fiber alt gövde ve kelebek kapılarla 2 milyon euro’nun (2.2 milyon dolar) üzerinde olacak.

 

Hongqi E115 SUV

Hongqi E115 elektrikli SUV 600 kilometre sürüş mesafesiyle geliyor. Otomobil üreticisi dört çekişli SUV’nin 4 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkabildiğini belirtiyor. Elektrikli motor ve pilin detayları ise henüz açıklanmadı.

 

Konsept 4. Seviye otonom sürüş teknolojisi ve Rolls Royce Cullinan’ı hatırlatan bir ön kısım le geliyor. Hongqi’nin tasarım yöneticisi Gilles Taylor daha önce Rolls Royce için çalışıyordu.

Son Güncelleme : 16 Eylül 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo