Renault, Beş Yıl İçinde Avrupa'da Yeni Bir Bütçe Dostu Elektrikli Model Çıkartacak

Ototeknikveri     13 Eylül 2019 04:00

Sonunda Renault, yöneticilerinin son zamanlarda uğraşmak zorunda kaldıkları bir soruya cevap verdi: Avrupa'da ne zaman bir bütçe dostu elektrikli otomobil sunacak?

Renault, Beş Yıl İçinde Avrupa'da Yeni Bir Bütçe Dostu Elektrikli Model Çıkartacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Renault CEO'su Thierry Bolloré'ye göre, uzun zamandır beklenen uygun fiyatlı elektrikli model, önümüzdeki beş yıl içerisinde 10.000 euro gibi şaşırtıcı bir etiket fiyatı ile satışa sunulabilir. Bolloré, otomobil üreticisinin, Zoe süpermini gibi elektrikli modellerle olan tecrübesi göz önüne alındığında, Avrupalılara düşük maliyetli bir elektrikli araç sunabileceğini söyledi.

 

Yönetici, “Bugün herkes piyasadaki elektrikli araçların fiyatını karşılayamıyor. Herkes yüksek kaliteli otomobiller üzerinde çalışıyor, ancak kilit unsur erişilebilir elektrikli hareketliliğe sahip olmamız gerektiğidir." dedi.

 

Çin'e özgü Renault City K-ZE

Asıl soru Renault’nun kitlelere gerçekten nasıl uygun fiyatlı bir elektrikli otomobil sunabileceği. Volkswagen, yeni ID.3 elektrikli kompakt hatchback için de aynı şeyi söylemişti ancak modelin fiyatlandırmasının Almanya'da 30.000 euro'dan başlayacağı tahmin ediliyor, bu da Renault'nun gelecekteki bütçe dostu modelinden üç kat daha pahalı.

 

Aslında Renault'nun bütçe dostu bir elektrikli modeli zaten var: Renault City K-ZE Çin'de 8700 dolar'dan başlayan fiyatlarla satılıyor.

 

Renault’nun Avrupa’ya getirebileceği uygun fiyatlı bir model bulmak için Çin’den başka bir yere bakmaya ihtiyacı yok. Kwid küçük crossover modelin elektrikli versiyonu City K-ZE Avrupa yollarına düşebilir.

 

Bu modelin Avrupa versiyonunun bölgedeki tip onayı için daha fazla yatırım gerektireceği göz önüne alındığında, yaklaşık 11.000 dolar'lık bir temel fiyat o kadar da zor görünmüyor.

 

CMF-A platformuna dayanan, Çin'e özgü Renault City K-ZE, 44 PS (43 hp) güç çıkışı ve 125 Nm tork değerleri sunan bir elektrikli motora güç veren 26,8 kWh lityum-iyon pile sahip. Model 271 km menzilli.

 

Renault gerçekten Avrupa'da 10.000 euro fiyatlı bir elektrikli otomobil sunmayı başarırsa, bu model kesinlikle bir oyun değiştirici olacaktır. Bu modelin Renault'nun uygun fiyatlı modeller sunan markası Dacia logosuyla sunulması da bir ihtimal.

Son Güncelleme : 16 Eylül 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo