Toyota 2020 Prius’u Daha Fazla Güvenlik Kiti ve Apple CarPlay ile Güncelledi

Ototeknikveri     15 Eylül 2019 04:45

Toyota Prius’u 2020 model yılı için revize edilmiş donanım seviyesi ve 7 inç multimedya sistemiyle güncelledi. Sistem Apple CarPlay ve Amazon Alexa’nın yanı sıra Toyota Safety Connect desteğiyle geliyor. Android Auto desteğiyse ne yazık ki henüz yok.

Toyota 2020 Prius’u Daha Fazla Güvenlik Kiti ve Apple CarPlay ile Güncelledi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

2020 Prius önden çekişli modellerde L Eco, LE, XLE ve Limited donanım seviyelerinde sunulmaya devam edecek, dört çekişli versiyon ise LE ve XLE donanım seviyeleriyle gelecek.

 

Toyota Safety Connect koleksiyonu Acil Durum Yardımı, Çalınan Araç Yer Tespiti, Yol Yardımı, Otomatik Kaza Bildirimi gibi özelliklerle ve üç yıl ücretsiz abonelikle standart olarak geliyor.

 

7 inç multimedya sistemi altı hoparlörlü ses sistemi, üç USB portu ve bir harici ses girişi, gelişmiş ses tanıma, Bluetooth, telefon defteri erişimi, müzik oynatma, Siri Eyes Free ve yedek kamera ile sunuluyor.

 

Prius serisinin en verimli üyesi L Eco, şehir içinde 4.05 litre/100 km, otoyolda 4.4 litre/100 km, ortalama 4.2 litre/100 km yakıt tüketiyor. Hibrit sistem 1.8 litre dört silindirli motor, iki elektrikli motor/jeneratör ve pil paketiyle geliyor.

 

LE donanım seviyesinde Smart Key, Kör Nokta Monitörü, Arkadan Geçen Trafik Uyarısı ve Akıllı Boşluk Hesaplayıcı (Intelligent Clearance Sonar) ve Akıllı Park Asistanı sunuluyor. XLE donanım seviyesinde bunlara 17 inç alaşım jantlar (XLE AWD-e için 15 inç), SofTex döşemeli ve 8 farklı elektrikli ayarlı koltuklar, ön koltuklarda ısıtma ve kablosuz telefon şarjı ekleniyor.

 

En üst donanım seviyesinde 11.6 inç multimedya ekranı, navigasyon, JBL ses sistemi, Adaptif Ön Aydınlatma Sistemi, otomatik kademeli farlar ve dahası kullanıcıları bekliyor.

 

Toyota Safety Sense sürüş yardım sistemleri paketi tüm seride standart olarak sunulmaya devam ediliyor ve Çarpışma Öncesi Sistemi, Yaya Tespiti, Şeritten Ayrılma Uyarısı ve Direksiyon Asistanı, Otomatik Uzun Farlar, ayrıca Tüm Hızlarda Dinamik Radar Seyir Kontrolü’nden oluşuyor.

Son Güncelleme : 16 Eylül 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo