Frankfurt Otomobil Fuarı Kapılarını Açtı

Ototeknikveri     15 Eylül 2019 10:56

Dünyanın en önemli otomobil etkinliklerinden birisi olan Frankfurt Otomobil Fuarı, geçtiğimiz hafta sadece basın mensuplarına ve sektör temsilcilerine açıktı. 22 Eylül'e kadar devam edecek fuar, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in de katıldığı törenle tüm ziyaretçilere kapılarını açtı.

Frankfurt Otomobil Fuarı Kapılarını Açtı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Geleceğin otomobilleri Frankfurt'ta görücüye çıktı. Fuar ziyaretçilerin ilgisiyle olduğu kadar çevre aktivistlerinin protestolarıyla da karşılandı. Greenpeace başta olmak üzere aktivistler fuar alanında ve çevresinde protestolar gerçekleştirdi.

 

Fuarın açılışında Almanya'nın otomobil sektörünün önde gelen ülkesi olduğunu ve 'yarının otomobilleri' için Almanya'nın öncülük etmesini istediklerini söyleyen Almanya Başbakanı Angela Merkel, yeni bir dönüşüm içerisine girildiğini belirtti.

 

Hessen Eyaleti Başbakanı Volker Bouffier, ABD'li Otomobil Teknolojileri Araştırma Geliştirme Merkezi (WAYMO) Başkanı John Krafcik ve Alman Otomobil Üreticileri Derneği Başkanı Bernhard Mattes ile birlikte fuarın açılışını gerçekleştiren Merkel, otomobil sektörünün fosil yakıtlardan e otomobile dönüşüm yaşadığını söyledi.

Bu dönüşümün zorlukları beraberinde getirdiğini belirten Merkel, yarının otomobillerinin çevreye ve insan sağlığına zarar vermeyecek şekilde üretilmesinin önemli olduğunu söyledi. 

 

Dizel otomobillerin son fuarı, Çinliler ön planda

Frankfurt Otomobil Fuarı'na katılan birçok marka standlarında dizel model sergilemezken, benzinli ve elektrikli modellerini öne çıkardı. Çevre aktivistleri de fuar alanı ve çevresinde protestolar gerçekleştirerek otomotiv endüstrisinin hava ve çevre kirliliğine etkisine dikkat çekti. Frankfurt, bir bakıma dizelin son fuarı oldu. Emisyon skandalı sonrası Avrupa'da popülaritesini kaybeden dizel otomobillerin satışları son üç yıldır hızla düşüyor. Bir dönem yüzde 60'lar seviyesinde pazar payına sahip dizellerin payı 2019 Ocak-Temmuz döneminde yüzde 33'ün altına geriledi.

 

Son yıllarda kendi geliştirdikleri markalarla öne çıkmaya başlayan Çinliler, Frankfurt'ta gövde gösterisi yaptı. Fuara aralarında yedek parça ve teknoloji gibi alanlarda faaliyet gösteren üreticilerin de olduğu 37 Çinli firma katılıyor. Çinliler arasında en dikkat çeken markalar ise dünya pazarlarına açılmak Wey oldu. Wey S ve X Crossover konsept modelini tanıttı.

Porsche Taycan, VW ID.3 ve Honda e, fuarda tanıtılan yeni modellerden en önemlileri arasındaydı.

 

 

 

Son Güncelleme : 16 Eylül 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo