Mercedes Simplex Konseptiyle Geçmişle Geleceği Harmanlıyor

Ototeknikveri     15 Eylül 2019 11:08

Mercedes-Benz Design, Design Essentials 2019 için tek örneği bulunan bir konsept hazırladı.

Mercedes Simplex Konseptiyle Geçmişle Geleceği Harmanlıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Vision Mercedes Simplex adı verilen konsept markanın doğumuna ve tarihi mirasına saygı duruşu niteliğinde, retro ilhamlı ancak fütüristik dokunuşlara sahip bir otomobil.

 

Model 1901 Mercedes 35 PS’den ilham alıyor. Firma bu modelin ilk modern otomobil olarak anıldığını hatırlatarak, yeni bir konsept ile hak ettiği saygı duruşunu yapmak istediklerini belirtiyor.

Mercedes’in mobilitede yeni standartlar belirlemeye dün ve bugün olduğu gibi gelecekte de devam edeceğini göstermek için tasarlanan Simplex, kırmızı altın rengi ön panjur çerçevesiyle geçmişin bronz ön panjurlarını hatırlatıyor. Ön panjurun ortasına dijital bir ekran yerleştirilmiş ve burada Mercedes logosunun yanı sıra otomobille ilgili verilerin bulunduğu animasyonlar yayınlanabiliyor.

Otomobilin özgün lastiklere sahip, Mercedes logolu dört bağımsız tekerleği var. Tekerleklerin elektrikli motorlar tarafından sürüldüğü neredeyse kesin ancak firma sadece “alternatif sürüş sistemi” demekle yetindi ve henüz teknik verileri paylaşmadı.

 

Retro tarzdaki kaputu deri kayışlar ve kırmızı altın rengi tokalar tutuyor. İki kişilik otomobilde ön cam bulunmuyor. İki farklı renkteki boya ise klasik yarış otomobillerini anımsatıyor.

Kabinde minimalist bir konsol yine kırmızı altın rengi göstergelerle dikkat çekiyor. Firma göstergeleri “hiper analog” olarak tanımlıyor ve sadece ihtiyaç olduğunda göstergelere veri yansıtıldığını belirtiyor.

 

Yüksek teknolojili ekranların yanı sıra konsept retro stili bir saat ve ahşap kaplama özel bir direksiyon ile geliyor. Otomobil ayrıca gök mavisi Chesterfield döşemeli bank tipi oturma alanına sahip.

 

Son Güncelleme : 16 Eylül 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo