Porsche Taycan 22 Dakikada %80 Şarj Oluyor

Ototeknikveri     16 Eylül 2019 09:09

Electrify America, yeni Porsche Taycan’ın istasyonlarında ne kadar hızlı şarj olduğunu açıkladı.

Porsche Taycan 22 Dakikada %80 Şarj Oluyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volkswagen Grubu’nun dizel skandalından sonra kurduğu Electrify America, ABD genelinde şarj istasyonları açıyor. Firma yeni Taycan’ı Pensilvanya eyaletinin Bloomsburg kentindeki istasyonunda test etti.

 

Şarj istasyonu 270 kW kapasiteli, bu da Tesla Supercharger’dan daha yüksek. Bu istasyonda Taycan Turbo’nun 93 kWh pili %5’ten %80’e sadece 22.5 dakikada şarj oldu.

 

Firmanın yöneticisi Giovanni Palazzo testle ilgili açıklamasında “Electrify America kurulduğunda ultra hızlı ve halka açık şarj hala bir teoriden ibaretti ve elektrikli otomobil sürücüleri için 350 kW şarj cihazları bulunmuyordu. Bugün şarj istasyonları ağımızın üstün mühendislik yeteneklerini 270 kW DC hızlı şarjlarla göstermekten ve ultra hızlı şarjı bir gerçeğe dönüştürmekten gurur duyuyoruz.” dedi.

 

Firma hızlı şarj hız istasyonlarının 350 kWh şarjı desteklediğini ancak henüz buna uyumlu elektrikli otomobil pilleri bulunmadığını belirtiyor. Taycan’daki 800 volt mimari piyasadaki tüm elektrikli otomobillerden daha hızlı şarjı mümkün kılıyor.

 

Taycan Turbo ve Turbo S, toplam 616 hp güç çıkışı sunan iki elektrikli motorla geliyor. Overboost fonksiyonu ile güç çıkışı Turbo için 671 hp, tork 850 Nm oluyor, Turbo S ise 750 hp güç çıkışı ve 1050 Nm tork sunuyor.

Son Güncelleme : 17 Eylül 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo