ABD'de Otomotiv Sektöründe Büyük Grev

Ototeknikveri     16 Eylül 2019 09:53

ABD’de otomotiv sektörünün en büyük şirketlerinden General Motors (GM) ile Birleşik Otomotiv İşçileri Sendikası (UAW) arasında yürütülen toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşmaya varılamamasının ardından sendikaya üye 49 bin işçi greve gitti.

ABD'de Otomotiv Sektöründe Büyük Grev
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

ABD’de GM’ye ait, dokuz eyaletteki 31 büyük fabrika ve 21 işletmedeki işçilerin katıldığı grev, şirket ile ücretler, sağlık hakkı ve kar paylaşımı üzerine yapılacak dört senelik yeni sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamamasının ardından başladı.

 

UAW Başkan Yardımcısı Terry Dittes, GM’nin geçen yıl 8 milyar dolar (yaklaşık 45 milyar lira) kar açıkladığına vurgu yaparak şunları söyledi: “Daha iyi ücretler, uygun fiyatlı ve daha kaliteli sağlık hizmeti ve iş güvenliği için mücadele ediyoruz ama GM rekor seviyedeki karını artırma peşinde. Bunu hafife alamayız.”

 

Şirketin Kuzey Amerika’daki üretimini neredeyse durdurabilecek büyüklükteki greve ABD’deki taşıma şirketlerinin üye olduğu Teamsters sendikasından da destek geldi.

 

Sendika genel başkanı Jim Hoffa, UAW işçileri ile dayanışma içinde olacaklarını ve greve GM araçlarını taşımayarak destek vereceklerini belirtti.

 

UAW, 2007’de GM fabrikalarında iki günlük greve gitmişti. 1998 yılında da benzer bir anlaşmazlık sebebiyle iş bırakan GM çalışanları, 54 günlük grev sonucunda şirketi 2 milyar dolar (yaklaşık 11 milyar lira) zarara uğratmıştı.

 

UAW’nin bugün GM yöneticileriyle yeniden masaya oturması planlanıyor.

Son Güncelleme : 17 Eylül 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo