Yeni Toyota Land Cruiser Namib Afrika’nın Zorlu Koşulları İçin Yapıldı

Ototeknikveri     16 Eylül 2019 10:03

Eski Mercedes-Benz G-Wagen gibi, 70 Serisi Toyota Land Cruiser da 80’lerin ortalarından beri aslında çok değişmedi. Araç hala dünyanın farklı bölgelerinde satışta, bunlar arasında seriye yakın zamanda Namib özel versiyonunun eklendiği Güney Afrika da var.

Yeni Toyota Land Cruiser Namib Afrika’nın Zorlu Koşulları İçin Yapıldı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Land Cruiser 79 4.5D V8 D/C Namib için Güney Afrika’da başlangıç fiyatı 61.145 dolar olarak belirlenmiş. Araç gücünü 4.5 litre turbo dizel motordan alıyor. Motorun güç çıkışı 151 kW (205 PS / 202 hp), tork değeriyse 1200 rpm – 3200 rpm arasında 430 Nm. Araç ortalama 11.3 litre/100 km yakıt tüketiyor ve CO2 emisyonu 300 g/km. Yeni model yükseltilmiş süspansiyon ve 265/75 Cooper Discoverer S/T Maxx lastiklerle sarılmış 16 inç tekerleklere sahip.

Land Cruiser’ın heybetli görünümünü pekiştiren Namib, Kum Beji ve Fildişi Beyazı renkleriyle geliyor. Araç ayrıca özel logolar ve yeni ön panjura sahip. Çelik ön tampon ve üzerinde harici ışıklar bulunan koruyucu şerit araca daha sert bir hava katıyor. Boru şeklinde arka basamak ve entegre çekme kancası da yeni modelin dış cephesindeki yenilikler arasında.

İç mekanda özel gri keten kaplı koltuklar üzerlerinde kabartmalı Namib logoları ve yanlarda aşınmayı önleyici koruyucularla geliyor. Soğutmalı torpido gözü, LED aydınlatmalı özel tavan konsolu, mikrofon girişi, iki ayarlı radyo bölmesi ve çok sayıda depolama alanı iç mekandaki dikkat çeken özellikler arasında.

Land Cruiser 79 D-Can V8 dokunmatik ekranlı bir multimedya sistemine sahip. Bunun yanı sıra navigasyon ve Bluetooth, elektrikli penceler, teleskopik direksiyon, uzaktan kilitleme, önde elektrik prizi, ABS ve iki hava yastığı (önde) araçtaki diğer özelliklerden. Yeni model ayrıca 3 yıl/100.000 km garantili sunuluyor.

 

Son Güncelleme : 17 Eylül 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo