Ford Avrupa’da Birden Fazla MEB Tabanlı Elektrikli Model Yapabilir

Ototeknikveri     18 Eylül 2019 09:28

Ford, Volkswagen’in MEB platformunu kullanan birden fazla model yapabilir. Açıklama Ford’un Avrupa yöneticisi Stuart Rıwley’den geldi.

Ford Avrupa’da Birden Fazla MEB Tabanlı Elektrikli Model Yapabilir
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Rowley Alman ekonom gazetesi Handelsblatt’a bu platformla sadece bir model yapmanın finansal olarak mantıklı olmadığını, ikinci model için yakında karar vereceklerini söyledi. Rowley “Bunun hakkında konuşuyoruz.” dedi.

 

Ford’un başlangıçtaki planı Volkswagen’in MEB platformunu Avrupa’ya yönelik yeni bir pilli elektrikli model tasarlamak için kullanmaktı. Firma Avrupa’da 2023’ten itibaren altı yıl içinde 600.000 MEB mimarili otomobil satmayı hedefledi. İkinci elektrikli model de eklenirse bu hedefin ne şekilde değişeceği henüz bilinmiyor.

 

Bu arada Volkswagen 2016’dan bu yana MEB mimarisi için 7 milyar dolar yatırım yaptı. Grup önümüzdeki on yılda MEB teknolojisinin VW, Audi, Skoda ve Seat gibi markalarından 15 milyon otomobilde bulunmasını planlıyor.

 

İlk MEB mimarili model VW ID.3 olacak. Bu yeni model geçtiğimiz hafta 2019 Frankfurt Motor Show’da tanıtıldı. Önümüzdeki yıllarda başka ID modelleri de gelecek.

 

Volkswagen CEO’su Herbert Diess geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklamada “MEB mimarisini ölçeklendirmek sıfır emisyonlu araçların geliştirme maliyetlerini düşürecek, elektrikli otomobillerin dünya çapında daha hızlı ve geniş şekilde benimsenmesini sağlayacak. Bu da Volkswagen ve Ford’un konumlarını daha da güçlendirecek.” demişti.

Son Güncelleme : 20 Eylül 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo