Volkswagen ID.4’ün Tiguan ile Aynı Fiyatta Olmasını Hedefliyor

Ototeknikveri     19 Eylül 2019 11:30

Volkswagen yeni elektrikli otomobil ailesinin ABD’ye yönelik ilk üyesi ID.4’ün, Tiguan ve benzeri yanmalı motorlu crossover modellere yakın bir fiyatla satılmasını hedefliyor. Açıklama firmanın ABD yöneticisinden geldi.

Volkswagen ID.4’ün Tiguan ile Aynı Fiyatta Olmasını Hedefliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Frankfurt Otomobil Fuarı’nda basın mensuplarına konuşan Scott Keogh, ID.4’ün boyutlarının Tiguan ile benzer olduğunu, iki modelin fiyatlarının da aynı olmasını istediğini söyledi.

 

Keogh, “Hedefimiz benzer bir yanmalı motorlu modelle kıyaslama yapmak, örneğin Tiguan. Bu iki model aynı koşullarda geniş kitlelere ulaşabilmeli.” dedi.

 

Tiguan’ın başlangıç fiyatı ABD’de 25.290 dolar. ID.4’ün böyle bir fiyatla satılabilmesine imkan yok dersek yanlış olmaz. Öte yandan, Tiguan SEL Premium R-Line 4Motion versiyonu 39.890 dolar fiyatla satılıyor. Tiguan’ın üst donanım seviyesi için belirlenen bu fiyat, bir ihtimal ID.4 için başlangıç fiyatı olabilir.

Keogh fiyatlandırma ile ilgili ayrıntılar ve bu açıklamayı yaparken vergileri de hesaba katıp katmadığı sorulduğunda, bu konuda net cevaplar vermek için henüz erken olduğunu, yakında yeni bilgiler verebileceğini söyledi.

 

Eğer VW ID.4 vergilendirmelerle birlikte 40.000 dolar altında bir fiyata sahip olursa, potansiyel yakıt tasarrufu da hesaba katıldığında, 39.000 dolara satılması beklenen giriş seviyesi Tesla Model Y Standard Range ile benzer bir fiyat çizgisinde olabilir.

Volkswagen yeni modeli Şubat 2020’de tanıtmayı planlıyor.

Son Güncelleme : 20 Eylül 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo