2021 Kia Sorento: Tasarım, Güç Aktarma Organları ve Bildiğimiz Diğer Her Şey

Ototeknikveri     22 Eylül 2019 09:28

Kia'nın Telluride'i, şu anda Güney Koreli otomobil üreticisinin en büyük SUV'si olarak gündemde olabilir, ancak daha büyük haber, orta boy crossover 2021 Sorento.

2021 Kia Sorento: Tasarım, Güç Aktarma Organları ve Bildiğimiz Diğer Her Şey
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Dördüncü nesle girmek üzere olan Sorento (kod adı MQ4), giderek daha rekabetçi hale gelen segmenti daha da hareketlendirmeyi hedefliyor.

 

Atletik Estetik

Mevcut otomobil 2. nesil Sorento'ya kıyasla muhafazakar bir tasarıma sahipken, yeni nesilde cesur tarz kısmen geri dönüyor. Bu, yepyeni Sorento'nun kardeş modelleri Soul, Seltos ve Telluride'de görülen aynı etkileyici tasarım diline sahip olacağı anlamına geliyor.

 

Örneğin ön kısımda Kia'nın Tiger Nose (kaplan burnu) ön panjurunun krom çerçeveli bir versiyonu kullanılmış. Bunu ön çamurluklara doğru uzanarak aracın heybetli duruşunu pekiştiren ince LED farlar çevreliyor. Biçimli ön fasyaya gergin çizgilere sahip yan kısımlar eşlik ediyor ve arka küçük pencerede ProCeed'de de kullanılan köpek balığı yüzgeci biçimi göze çarpıyor.

Arkadan Range Rover Sport benzeri kaslı bir görünüm dikkat çekiyor. Eğimli arka sütunlar, keskin hatlara sahip bagaj kapağı ve üzerindeki rüzgarlık ile geniş difüzör paneli buradaki önemli özellikler arasında.

 

Daha Keyifli Bir İç Mekan

Sorento'nun iç mekanı zaman harcamak için kötü bir yer değil, ancak tasarım ve teknoloji cephesinde yaşını gösteriyor. Neyse ki, kabin büyük bir revizyondan geçirilmiş ve şimdi Telluride'in ayak izlerini takip ediyor. Yeni iç mekan teknoloji dolu ve yüksek kaliteli olacak.

Üçüncü sıradaki kullanıcılar ayak boşluğundaki artıştan ve bir çift USB portundan yararlanırken, ön ve ikinci sıradaki koltuklar ısıtma ve havalandırma işlevleri kazanıyor. Geniş bir multimedya ekranı konsola hakim ve standart olarak Apple CarPlay ve Android Auto'yu içeriyor.

 

Diğer özellikler, kulaklık ekranı, kablosuz akıllı telefon şarjı ve çoklu Bluetooth kablosuz bağlantıdan oluşuyor. Dur & Git özelliği ile akıllı seyir kontrolü, şerit tutma asistanı, arkadan geçen trafik uyarısı ve yolcuların arkadan trafik geçerken araçtan çıkmasını önleyen emniyetli çıkış asistanı (SEA) gibi bir çok sürüş yardım sistemi yeni modelde bulunacak.

 

Motor Seçenekleri

Yeni modelde 2.4 litre GDI sıralı dört silindirli motor, 2.0 litre turboşarjlı dört silindirli motor, 2.2 litre CRDI dizel ve Hyundai Sonata'dan alınan 2.0 litre dört silindirli hibrit sistem gibi seçenekler olacak.

 

291 hp güç çıkışına sahip 3.8 litre GDI V6 motorlu en üst donanım seviyesiyle ilgili de söylentiler var.

Motorlar 8 vitesli otomatik şanzımanla ve önden çekişli sürüş sistemi ya da isteğe bağlı ve farklı sürüş modlarına sahip dört çekişli sistemiyle çalışacak.

 

Alternatifler ve Çıkış Takvimi

Yeniden tasarlanan Sorento, sizi kendine çekmeye çalışırken ciddiye almaya değer bazı rakiplerle karşı karşıya olacak.

Alternatifler arasında (piyasaya bağlı olarak) Mazda CX-9, Ford Explorer, Jeep Grand Cherokee, Skoda Kodiaq, GMC Acadia, Dodge Durango, Toyota Highlander, Nissan Murano ve Hyundai Santa Fe gibi modeller var.

 

Yeni Sorento'nun gelecek aylarda resmen tanıtılması ve satışların önümüzdeki yılla birlikte başlaması bekleniyor.

Son Güncelleme : 23 Eylül 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo