Honda 2021 Yılından İtibaren Avrupa’da Dizeli Bitiriyor

Ototeknikveri     23 Eylül 2019 09:03

Honda 2021’den itibaren Avrupa’da dizel motorlu otomobiller sunmayacağını açıkladı. Firma hibrit ve elektrikli otomobillere odaklanacak ve 2025 yılına kadar tüm modellerini elektriklendirecek.

Honda 2021 Yılından İtibaren Avrupa’da Dizeli Bitiriyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Japon otomobil üreticisinin uzun vadeli planı 2030 yılına kadar tüm otomobillerinin üçte ikisinin pilli elektrikli modellerden oluşması. Şu anda bu oran yüzde on seviyesinde.

 

Honda’nın kararında Avrupa Birliği’nin getirdiği daha sert emisyon standartlarının da etkisi var. Bögede satılan yeni otomobillerin %95’inin ortalama CO2 emisyonunun 95 g/km üzerinde olmaması gerekiyor. Şu anda bu ortalama 120.5 gr/km. Yeni standart Avrupa Birliği içinde 2021’den itibaren tüm yeni otomobiller için geçerli olacak.

 

Mevcut Honda CR-V’den zaten dizel seçeneği kaldırılmıştı. Firma bunun yerine hibrit versiyon sunuyor. Honda yeni nesil Jazz’ın da sadece hibrit sistemle sunulacağını, pilli elektrikli E’nin ise 2020’de piyasada olacağını açıkladı. Honda’nın şu anda geriye kalan tek dizel modelleri Civic ve HR-V kompakt SUV.

 

Geçen Şubat ayında Honda İngiltere’nin Swindon kentindeki fabrikasını 2021’de kapatacağını da açıklamıştı. Bu aynı zamanda fabrikada çalışan 3500 işçinin işlerini kaybetmesi anlamına geliyor. Firma fabrikanın kapanmasının global üretim ağındaki genel bir değişikliğin parçası olduğunu, daha yüksek hacimlerde üretim yapılan bölgelere ağırlık vereceğini söylüyor.

 

Swindon fabrikasında şu anda onuncu nesil Civic hatchback ve yüksek performanslı Civic Type R modelleri üretiliyor.

Son Güncelleme : 28 Eylül 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo