Ford Avrupa’da 322.000 Otomobili Yangın Riski Nedeniyle Geri Çağırıyor

Ototeknikveri     24 Eylül 2019 09:44

Ford Avrupa’da 322.000 otomobili potansiyel batarya yangını riski nedeniyle geri çağıracak. Risk taşıyan otomobiller arasında Mondeo, S-Max ve Galaxy’nin Şubat 2014 – Şubat 2019 tarihleri arasında üretilmiş örnekleri bulunuyor.

Ford Avrupa’da 322.000 Otomobili Yangın Riski Nedeniyle Geri Çağırıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Bir Ford sözcüsüne göre, problem batarya içindeki asitin sızıntı yapması, bu nedenle batarya izleme sistemi sensörünün bozulması ve pilin aşırı ısınarak alev almasından kaynaklanıyor.

 

Ford Almanya’da 101.000, İngiltere’de 56.000 otomobili geri çağıracak. Diğer riskli otomobiller ise farklı Avrupa ülkelerine dağılmış durumda.

 

Bahsi geçen tüm modeller (Mondeo, S-Max, Galaxy) Ford’un İspanya’nın Valensiya kentindeki fabrikasında üretiliyor. Aynı tesiste Kuga, Transit Connect ve Tourneo Connect üretimi de yapılıyor.

 

2015 yılında bu fabrikanın Avrupa’daki diğer tüm Ford tesislerinden daha fazla model ve versiyon ürettiğine dikkat çekilmiş, yılda 450.000 araç üretim kapasitesine kavuşacağı belirtilmişti. O dönemde açıklama yapan Ford Avrupa Operasyon Direktörü Barb Samardzich “Valensiya operasyonumuz esneklik, üretkenlik ve üretim kalitesinde inovasyon bakımından sektörün yıldızı haline geldi.” demişti.

 

Geri çağırma içinde bulunduğumuz yılın Şubat ayına kadar olan otomobilleri kapsadığı için, bu güncellenen 2019 S-Max ve Galaxy minivan modellerinin de etkilendiği anlamına geliyor. İki model yeni dizel motorlar, 8 ileri otomatik şanzıman ve yeni güvenlik sistemleriyle sunulmaya başlanmıştı.

Son Güncelleme : 28 Eylül 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo