Kabinsiz Scania AXL Markanın İlk Tam Otonom Kamyonu

Ototeknikveri     24 Eylül 2019 10:38

Otonom şehir otobüsü/ticari araç konsepti NXT’nin ardından Scania bir otonom araç daha geliştirdi.

Kabinsiz Scania AXL Markanın İlk Tam Otonom Kamyonu
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Scania AXL adı verilen konsept sürücüsüz ve dolayısıyla kabinsiz bir kamyon. Akıllı ön modül geleneksel kabinlerin yerini alıyor ancak buna rağmen AXL tasarımında firmanın modüler sistemini taşımasıyla anında bir Scania olara tanınabiliyor.

 

İlginç bir şekilde ve pek çok otonom konseptin aksine AXL elektrikli değil. Bunun yerine araçta yenilenebilir biyoyakıt kullanan yanmalı motor bulunuyor. Scania’ya göre bu geleneksel ve yeni teknolojilerin birarada bulunabileceğinin bir göstergesi. Scania AXL aynı zamanda kameralar, radar, lidar ve GPS alıcılarıyla geliyor.

Madenler ve kapalı inşaat sahaları otonom iş makineleri için kontrol edilebilir ve uygun yerler arasında bulunuyor. Örneğin madenlerde bir lojistik sistemi araca nasıl çalışması gerektiğini söylüyor. Scania’nın ilk tam otonom konsepti madenlerin operasyonel ihtiyaçlarını karşılayabilecek kapasitede ancak henüz yola çıkmaya uygun değil.

Scania tam otonom ağır vasıtalar üreten ilk firmalardan biri olmak istiyor. Bu sayede sanayi alanında nakliyat ve ulaştırma ihtiyaçları daha çevre dostu, sürdürülebilir biçimde karşılanabilecek.

Scania daha önce de otonom araçlar geliştirdi ancak AXL herhangi bir sürücü alanı veya kabin içermeyen ilk araç olarak öne çıkıyor. Sektör henüz öğrenme ve deneme aşamasında olsa da otonom araçların her alanda çığır açması ve kazaları önlediği kadar hayatı da kolaylaştırması bekleniyor.

Son Güncelleme : 28 Eylül 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo