XC40 SUV: Volvo'nun ilk elektrikli modeli ve yoldaki en güvenli otomobillerden biri

Ototeknikveri     24 Eylül 2019 11:27

Elektrikli otomobillerin yaygınlaşması, otomobil tarihindeki en büyük değişikliği teşkil ediyor. Yüz yıldan fazla bir süredir ilk kez otomobiller, motor bölmesinde benzinli veya dizel motorsuz olarak hareket ediyor ve zeminlerinde bir pil ile otomobil kavramı temelden değişiyor.

XC40 SUV: Volvo'nun ilk elektrikli modeli ve yoldaki en güvenli otomobillerden biri
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Gelecek ay çıkacak Volvo XC40 SUV'un piyasaya sürülmesiyle, Volvo sadece ilk tamamen elektrikli modelini sunmakla kalmıyor, aynı zamanda yoldaki en güvenli araçlardan birini tanıtıyor.

 

Volvo Cars güvenlik yöneticisi Malin Ekholm, “Elektrikli ya da yanmalı motorlu olduğuna bakılmaksızın, bir Volvo otomobil her şekilde güvenli olmalı. Tamamen elektrikli XC40, şimdiye kadar yaptığımız en güvenli otomobillerden biri olacak.” diyor.

 

Orijinal XC40'ın mükemmel güvenlik standartlarını takip eden yeni modelde, Volvo güvenlik mühendisleri, bir motorun yokluğuyla başa çıkmak için ön yapıyı tamamen yeniden tasarladılar ve güçlendirdiler. Mühendisler firmanın yüksek güvenlik gereksinimlerini karşılamak ve yolcuların her Volvo otomobilde olduğu kadar güvenli olmasını sağlamak için çalıştılar.

Malin Ekholm, yeni modelde elektrikli sürüş kadar güvenliği de ön planda tuttuklarını “Güvenlikle ilgili temel hususlar, bu otomobil için diğer Volvo otomobiller ile aynıdır. Otomobillerde insanlar taşınıyor ve arabanın onlar için güvenli olacak şekilde tasarlanması gerekiyor." sözleriyle ifade ediyor.

 

Yolcuların güvenliğini sağlamak ve pili bir çarpışma durumunda bozulmadan tutmaya yardımcı olmak için Volvo, XC40'ta hem yolcular hem de piller için yeni ve benzersiz bir güvenlik yapısı geliştirdi. Pil, kalıptan çekilmiş özel alüminyum çerçeveden oluşan ve aracın gövde yapısının ortasına gömülmüş bir güvenlik kafesi ile korunuyor.

 

Pilin aracın tabanına yerleştirilmesi, ayrıca devrilmelere karşı daha iyi koruma için aracın ağırlık merkezini düşürme avantajı da sağlıyor.

 

Bu arada, otomobilin gövde yapısı sadece ön kısımda değil, arka kısımda da güçlendirildi. Burada, elektrikli güç aktarma sistemi, çarpışma kuvvetlerinin kabinden uzağa daha iyi dağılmasını sağlamak ve otomobilin içindeki insanlar üzerindeki yükü azaltmak için gövde yapısına entegre edilmiş.

Aktif güvenlik sistemleri açısından da pille çalışan XC40 pek çok yeni teknolojiye sahip. Yeni model, Volvo ve Veoneer ortaklığıyla geliştirilen yazılıma sahip Gelişmiş Sürüş Yardım Sistemleri (ADAS) sensör platformuna sahip ilk Volvo otomobil.

 

Yeni ADAS platformu, bir dizi radar, kamera ve ultrasonik sensörden oluşan modern, ölçeklenebilir bir aktif güvenlik sistemi. Ölçeklendirilebilir doğası nedeniyle sistem kolayca geliştirilebiliyor ve gelecekteki otonom sürüş teknolojisinin tanıtımı için temel oluşturuyor.

Volvo, 16 Ekim'deki tanıtımından önce, önümüzdeki günlerde tam elektrikli XC40 hakkında daha fazla ayrıntı açıklayacak.

Son Güncelleme : 28 Eylül 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo