Tata Yeni “Çekici” Elektrikli Otomobiller Planlıyor

Ototeknikveri     25 Eylül 2019 09:33

Tata en çok kötü şöhretli Nano ile tanınıyor olabilir ancak firma yeni “çekici” elektrikli otomobiller planladığını açıkladı.

Tata Yeni “Çekici” Elektrikli Otomobiller Planlıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Planlanan yeni modeller hakkında henüz çok az şey biliniyor ancak modellerin ilkinin 2020 yılının dördüncü çeyreğinde çıkacağı açıklandı. Bu modelin “Ziptron” adı verilen teknolojiyi kullanacağı belirtildi. Firma güç aktarım organlarıyla ilgili açıklama yapmadı ancak atik bir performans, uzun sürüş mesafesi, hızlı şarj ve sekiz yıl garantili pil paketi sunacağını söyledi.

 

Daha da önemlisi, bu yeni elektrikli modeller uygun fiyatlı olacak. Firma henüz fiyat bilgilerini de açıklamadı ancak parçaların paylaşımı ve ölçek ekonomisinin yeni teknolojinin Hintli müşteriler için ulaşılabilir olmasını sağlayacağnı belirtti.

Tata Motors CEO’su Guenter Butschek güç aktarım organlarının firma bünyesinde geliştirildiğini ve heyecan verici bir sürüş deneyimi yaşatacağını söyledi. Butschek, Ziptron teknolojisinin şimdiden 1 milyon kilometrelik testi geçtiğini, güvenilir ve gelişmiş olduğunu kanıtladığını ifade etti.

Yayınlanan teaser görsellerde araçlarda küçük T biçimli bir pil paketi olduğu anlaşılıyor. Pil “yüksek verimlilikli” elektrikli motora gönderiyor ve “olağanüstü performans” sağlıyor.

 

Tata, Ziptron teknolojisiyle sunulacak modellerin rejeneratif fren sistemine sahip olacağını da açıkladı. Ayrıca firma güç aktarım sisteminin sektördeki en iyi toz ve su korumasını sağlayacağını belirtti.

 

Henüz pek çok detay net olmasa da Butschek yeni modellerin Hindistan’da yeni bir e-mobilite akımı başlatacağını savunuyor. Tata elektrikli otomobillerin çevre ve performans bakımından avantajlarını gösteren bir dizi video da yayınladı.

Son Güncelleme : 28 Eylül 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo