Audi RS Q3 ve RS Q3 Sportback 395 hp Güç Çıkışıyla Geliyor

Ototeknikveri     29 Eylül 2019 02:40

Audi yeni RS Q3 ve RS Q3 Sportback modellerini tanıttı.

Audi RS Q3 ve RS Q3 Sportback 395 hp Güç Çıkışıyla Geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni crossover modeller turboşarjlı 2.5 litre, beş silindirli, 395 hp (294 kW / 400 PS) güç çıkışı ve 480 Nm torka sahip motorla geliyor. Motor yedi ileri S tronic şanzıman ve quattro dört çekişli sürüş sistemiyle çalışıyor.

 

Bu donanımla her iki model de 4.5 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkıyor. Azami hız ise 250 km/s. Daha da fazla hız isteyen sürücüler hız sınırını 280 km/s olarak güncelletebiliyor.

 

Crossover modeller biniş yüksekliğini 10 mm düşüren spor ayarlı süspansiyonla donatılmış. Mühendisler revize edilmiş bir direksiyon sistemi ve yüksek performanslı fren sistemine de yer vermişler. Fren sistemi altı pistonlu kaliperler, ayrıca önde 14.8 inç, arkada 12.2 inç havalandırmalı çelik disklerden oluşuyor.

 

Sürücüler opsiyonel seramik fren sistemini de sipariş ediyor. Bu sistemde monoblok alüminyum kaliperler ve seramik fren diskleri bulunuyor. Bu diskler önde 15 inç olurken, arkada ise 12.2 inç çelik diskler kalıyor.

 

Müşteriler RS spor süspansiyonu Dinamik Şasi Kontrolü ile birlikte alabiliyor. Sistem saniyenin binde biri kadar kısa sürede mevcut şartlara uyum sağlayabilen aktif amörtisörlere sahip.

 

Stil cephesinde crossover modeller tek çerçeveli ve siyah bal peteği desenli ön panjur ile geliyor. Modellerde ayrıca agresif ön tampon ve geniş hava girişleri, köşeli detaylar ve bumerang şekilli kesik çizgileri dikkat çekiyor.

 

Arkaya doğru ilerlediğimizde genişletilmiş çamurluk etekleri ve 20 ya da 21 inç alaşım jantlar karşımıza çıkıyor. Alıcılar aynı zamanda özgün arka spoyler ve oval uçlara sahip iki adet dev egzoz çıkışına sahip oluyor. Son olarak modellerde özel RS tampon parlak siyah ya da mat alüminyum yatay kesik çizgilere sahip entegre difüzörle geliyor.

 

Özel stil kabinde de devam ediyor. Sürücüler üzerinde vites değiştirme çubukları bulunan düz dipli bir direksiyon simidine sahip oluyor. Bunun yanı sıra aydınlatmalı kapı eşikleri, parlak siyah detaylar ve RS logolu deri / Alcantara koltuklar bulunuyor.

 

Kontrast dikişli Nappa deri koltuklar gibi farklı seçenekler de sunulacak. Müşteriler aynı zamanda alüminyum, antrasit, siyah, kabon ya da piyano gibi farklı detay renkleri seçebilecek.

 

Avrupa’da RS Q3 ve RS Q3 Sportback Ekim ayı içinde siparişe açılacak ve yıl sona ermeden bayilere ulaşacak. Almanya’da RS Q3 63.500 euro, Sportback 65.000 euro başlangıç fiyatıyla satılacak.

Son Güncelleme : 30 Eylül 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo