Taycan Gerçek Bir Porsche, Hatta Daha Fazlası

Ototeknikveri     29 Eylül 2019 03:34

Elektrikli Porsche Taycan geçtiğimiz günlerde Frankfurt Otomobil Fuarı’nda tanıtıldı. Tanıtımın hemen ardından ilk videolu değerlendirmeler de yayınlanmaya başlandı.

Taycan Gerçek Bir Porsche, Hatta Daha Fazlası
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Porsche bugüne kadar sadece Turbo ve Turbo S versiyonlarıyla tanıtıldı. Otomobili değerlendiren Autocar en üst donanım seviyesi S versiyonunu kullandı. Peki ilk elektrikli Porsche uzun bekleyişe değdi mi?

 

Piyasadaki diğer tüm yüksek performanslı elektrikli otomobiller gibi, Taycan Turbo S de oldukça hızlı. Porsche otomobilin sadece 2.8 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkabildiğini belirtiyor, bu da onu sektörün lider süper otomobilleriyle aynı seviyeye koyuyor. Otomobilin bu kadar çabuk hızlanmasını sağlayan iki elektrikli motor toplam 750 hp güç çıkışı ve 1050 Nm tork üretiyor (Overboost fonksiyonu açıldığında).

 

Taycan sadece sürüşte değil şarjda da hızlı. Firma 93.4 kWh lityum iyon pilin 800 volt mimari sayesinde sadece 22.5 dakikada %80 dolduğunu belirtiyor.

 

Pek çok kişi Taycan’ın alıştığımız ve bildiğimiz Porsche otomobillerinin sonu olacağını düşünmüştü. İlk değerlendirmeler böyle olmadığını, Taycan’ın en az bir Cayenne ya da Panamera kadar Porsche kimliğini taşıdığını gösteriyor. Taycan, Alman otomobil üreticisi için yeni bir çağın başlangıcını temsil ediyor ve oldukça parlak bir geleceği haber veriyor.

Son Güncelleme : 30 Eylül 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo