Renault – FCA Birleşme Görüşmeleri Geride Kaldı Ama Unutulmadı

Ototeknikveri     29 Eylül 2019 05:33

Renault yönetim kurulu başkanı Jean-Dominique Senard, Fiat Chrysler’in birleşme çağrısının artık masada olmadığını ve şu anda görüşmelerin yeniden başlanmasının beklenmediğini söyledi.

Renault – FCA Birleşme Görüşmeleri Geride Kaldı Ama Unutulmadı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Renault’da %15 hissesi bulunan Fransız hükümetinin bazı beklentileri nedeniyle Fiat Chrysler görüşmelerden çekilmişti. Buna rağmen görüşmelerin şu anda olmasa bile gelecekte yeniden başlaması olasılığı hala var.

 

Senard bu hafta Fransız senatosunda yaptığı bir konuşmada “Bu mesele artık geride kaldı. Herkes için kabul edilebilir şartlar oluştuğunda görüşmelerin yeniden başlama olasılığı bulunabilir. Bundan memnun olurum.” dedi. Yönetici yine de şu anda masada herhangi bir görüşme takviminin olmadığını vurguladı.

 

Eğer iki otomotiv devinin birleşmesi gerçekleşseydi dünyanın en büyük üçüncü otomobil üreticisi grubu oluşacaktı. Renault’nun şu an gündemindeki asıl mesele ise ittifak ortağı Nissan’ın yöneticisi Carlos Ghosn’un tutuklanmış olması. Yönetici Japonya’da yolsuzluk suçlamasıyla yargılanmayı bekliyor.

 

Nissan geçtiğimiz günlerde Renault’nun iç işlerindeki etkisinin azalması istediğini dile getirdi. Nissan’ın Renault’da oy hakkı olmayan %15 hissesi bulunurken, Renault ise Nissan’ın %43’üne sahip ve oy hakkı var.

 

FCA ile yapılacak bir birleşme Nissan dahil tüm taraflara fayda sağlayabilir ve ittifaka daha global bir boyut katabilir. Senard, bu global boyutun önemine dikkat çekerek Çin ile rekabet için Avrupa’da daha fazla desteğe ihtiyaç duyduklarına da dikkat çekti.

Son Güncelleme : 30 Eylül 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo