VW ID.3’ün Latin Kardeşi 2020 Seat el-Born Görüntülendi

Ototeknikveri     30 Eylül 2019 11:26

Bu yılki Cenevre Otomobil Fuarı’nda el-Born konseptiyle tanıtılan modelin üretim versiyonu yollarda test edilmeye başlandı. Yeni model VW ID.3 kompakt elektrikli hatchback’in Seat yorumu olarak tarif edilebilir.

VW ID.3’ün Latin Kardeşi 2020 Seat el-Born Görüntülendi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Modelin el-Born ismini kullanmaya devam edip etmeyeceği bu noktada henüz bilinmiyor ancak üretim modelinin ilk fotoğraflarına baktığımızda ID.3’ün İspanyol ikiziyle karşı karşıa olduğumuz kesin.

 

Yine de bazı tasarım farklılıkları da var. el-Born konsepti üretim modelinin sadece hafifçe kamuflajlı haliydi. Seat logosunun yanı sıra, elektrikli otomobil ID.3’ten farklı farlar ve arka lambalara sahip. Ayrıca daha agresif görünen tamponlar, C sütunları için “yüzer tavan” ve farklı alaşım jantlar da otomobilin kendine has özellikleri arasında.

Yeni el-Born, Seat kimliğine uygun olarak, daha sportif ve daha duyusal bir tasarımla geliyor. İç mekandan henüz fotoğraf olmasa da, konseptten farklı olması beklenmiyor.

 

2020’de piyasaya çıktığında el-Born kardeli VW ID.3 ile aynı MEB platformunu kullanacak. Bu da en üst donanım seviyesinde 64 kWh pil paketiyle 420 km menzil sunacağı anlamına geliyor. Ayrıca 100 kW DC süper şarj sayesinde pildeki enerji seviyesi sadece 47 dakikada sıfırdan %80 seviyesine geliyor.

Pil arkaya monte edilmiş elektrikli motora güç veriyor. Motorun güç çıkışı 204 PS (201 hp / 150 kW), tork değeriyse 310 Nm. Otomobilde arkadan çekişli sürüş sistemi ve tek vitesli şanzıman bulunuyor. Bu donanımla otomobil 7.5 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza ulaşabilecek. Azami hız ise elektronik olarak 161 km/s ile sınırlı.

Şimdilik Seat’ın elektrikli hatchback modelinin Volkswagen ID.3’te bulunan 58 kWh ve 45 kWh kapasiteli pil seçeneklerini ya da 147 hp (147 PS) giriş seviyesi elektrikli motorunu da sunup sunmayacağı bilinmiyor.

Son Güncelleme : 01 Ekim 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo