Nissan’dan Elektrik Çağının Şehir Taşıtı Konsepti: IMk

Ototeknikveri     01 Ekim 2019 05:19

Nissan IMk konseptini “en üst düzey şehir taşıtı” olarak nitelendiriyor. Yeni konsept Tokyo Otomobil Fuarı’nda tanıtılacak.

Nissan’dan Elektrik Çağının Şehir Taşıtı Konsepti: IMk
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Konsept Nissan’ın yeni “Zamansız Japon Fütürizmi” adını verdiği tasarım dilini kullanıyor ve “Akagane” bakır rengine boyanmış. Bir dizi gümüş renkli detay aracın bakır rengiyle kontrast oluşturuyor. Bu detaylar A sütunları ve Nissan’ın elektrikli modellerinde “kalkan” (shield) adını verdiği ön panjurda da bulunuyor.

 

İç mekanda konsept mevcut Nissan üretim modellerinden çok farklı görünüyor. Konsol ve direksiyon simidindeki açık gri kumaş kaplama firmaya göre sıcak bir atmosfer yaratıyor. Kapı panellerinin alt kısmında ahşap detaylar ve ambiyans aydınlatması bulunuyor. Nissan ayrıca sakin ve sıcak atmosferi pekiştirmek için kahverengi yer döşemesi kullanmış.

 

Pek çok yeni otomobil gibi IMk konsepti de tüm fiziksel butonları terk ederek kontrolleri bir dokunmatik ekranda toplamış. Klima ve ısıtma kontrollerinin yapıldığı ekranın yanı sıra, bazı holografik ekranlar da sürücüye kişiselleştirilen verileri görüntülüyor.

 

Nissan’ın tasarım yöneticisi Satoru Tai “IMk’nin kabinindeki tüm yüzeyleri düz tutabilirdik, bu da daha fazla fiziksel alan sağlardı. IMk Japon mirasını kullanan modern ve temiz bir görünümle en yeni elektrikli otomobil teknolojisini birleştiriyor. Kei otomobil segmentinin geleneksel konseptlerinden öteye geçen araç Japon kültürüyle yoğurulmuş. Bu pek çok müşterinin sürmesini umduğum lüks ve küçük bir elektrikli araç.” diye konuştu.

 

Nissan henüz konseptin kullandığı elektrikli güç aktarım organlarının detaylarını açıklamadı ancak otomobilin yeni ProPILOT gelişmiş sürüş yardım teknolojilerine ve bağlantı özelliklerine sahip olduğunu söyledi. Ek olarak, aracın çevresini tarayan ve aracın önünde hatta binaların ya da dönemeçlerin arkalarında ne olduğunu görbilen Invisible-to-Visible teknolojisi de konseptte bulunuyor.

Son Güncelleme : 01 Ekim 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo