2020 Skoda Octavia 11 Kasım’da Çıkıyor

Ototeknikveri     06 Ekim 2019 10:14

Yeni nesil Skoda Octavia’nın 2019 Frankfurt Otomobil Fuarı’nda tanıtılması beklenmişti ancak görünen o ki firma fuarda diğer modellerine dikkat çekmeyi, Octavia’nın tanıtımını ise sonraya bırakmayı tercih etti.

2020 Skoda Octavia 11 Kasım’da Çıkıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

İspanyol otomotiv dergisi AutoBild.es 2020 Octavia’nın 11 Kasım’da tanıtılacağını yazdı. Dergi bu bilginin kaynağını belirtmese de, Skoda CEO’su Bernhard Maier bir kaç ay önceki açıklamasında kompakt modelin 2019 yılı sona ermeden tanıtılacağını belirtmişti. Dolayısıyla 11 Kasım tarihinin isabetli olması büyük bir ihtimal.

 

Kompakt Scala ve orta boy Superb arasında konumlanan 2020 Octavia, MQB platformunun güncellenen versiyonunu kullanıyor. Bu platform 24 Ekim’de tanıtılacak yeni Volkswagen Golf Mk8’de de bulunuyor. Mimarinin esnek yapısı geleneksel 1.0 litre üç silindirli ve 1.5 litre dört silindirli turbo benzinli ve 1.6 litre, 2.0 litre dizel motorlar, yarı hibrit ve plug-in hibrit versiyonlar gibi çok sayıda farklı güç aktarım organının kullanımına izin verecek. Daha üst versiyonlarda dört çekişli sürüş sistemi de bulunacak.

Daha lüks bir piyasayı hedefleyen yeni model sedan ve station olmak üzere iki farklı gövde tipinde sunulamaya devam edilecek. Ayrıca performans odaklı RS ve Scout versiyonları da çıkacak. Dış cephe stili yeni modelin daha küçük bir Superb gibi görünmesini sağlayacak. Tasarımcılar mevcut nesildeki ayrık farları kaldırmış, iç mekanda ise yeni teknolojiler ve daha lüks özelliklere yer vermiş.

Son Güncelleme : 07 Ekim 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo